Home » Mobiltelefon » Huawei-grundlægger: “Fik jeg muligheden, ville jeg give Trump et knus”
Huawei-grundlægger: “Fik jeg muligheden, ville jeg give Trump et knus”

Huawei-grundlægger: “Fik jeg muligheden, ville jeg give Trump et knus”

Share

I sit første interview nogensinde med et dansk medie talte grundlæggeren af Huawei, Ren Zhengfei, om Danmark som forbillede for Kina, fremtiden for kunstig intelligens og trangen til at give USA’s præsident Trump en venskabelig krammer

“Velkommen til vores virksomhed. I er velkomne til at stille alle de spørgsmål, I måtte have, og jeg vil prøve at være meget direkte i mine svar. Udfordrende spørgsmål er også velkomne.”

Med disse ord tog grundlæggeren af tech-giganten Huawei, Ren Zhengfei, for nyligt imod journalister fra de nordiske lande Norge, Sverige, Finland og Danmark. De danske medier var repræsenteret ved DR’s Asien-korrespondent Philip Khokhar. Her var teknologier som 5G og kunstig intelligens højt på dagsordenen:

“Kunstig intelligens (AI) bliver den næste store teknologi efter 5G. Men det kræver, at vi får tre grundvilkår på plads først: supercomputersystemer, datalagringssystemer med enorm kapacitet samt lynhurtig forbindelse mellem de to. Først når de tre grundvilkår er på plads, kan AI nå sit fulde potentiale”, konkluderer Ren Zhengfei.

Se også:  Masser af Huawei-mobiler opgraderes til næste store Android-version
Europa bliver den store vinder på kunstig intelligens

Huaweis grundlægger er heller ikke i tvivl om, at det er Europa, der har mest at vinde, når først AI er bredt ud på tværs af industrier. Han fremhæver, hvordan Europas produktionsapparat er langt mere avanceret end Kinas, fordi vi er dygtige til at producere både flere og bedre produkter ved mindre arbejdskraft.

Til spørgsmålet om hvorvidt Kina også vil få samme gavn af kunstig intelligens, svarer Ren Zhengfei, at der vil gå lang tid, før Kinas industrielle produktion kan få fuld gavn af teknologien, som Huawei selv er førende indenfor:

“Jeg tror ikke, det vil være muligt i den nærmeste fremtid. Kinas industri er først lige overgået fra manuel til mekanisk. Næste skridt er fra automatisering til digitalisering, og først derefter vil AI kunne spille en større rolle.

Se også:  Avanceret ansigtsgenkendelse ser hvad du føler
Trump er velkommen

Men det var ikke kun Huawei-grundlæggerens syn på Danmark, der var omdrejningspunktet i Ren Zhengfeis første danske interview nogensinde. Også forholdet til Trump kom på dagsordenen. Som svar på spørgsmålet om, hvad Ren Zhengfei ville vise Trump, hvis han besøgte Huawei, svarer han:

“Jeg ville vise ham, hvad end han er interesseret i og endda give ham et knus … Hvis han vil, er han også velkommen på mit kontor. Selvom mit kontor ikke er lige så pænt som hans.”

I den forbindelse kom Ren Zhengfei også ind på USA’s spionageanklager mod Huawei, som han endnu engang kalder grundløse:

“Over de sidste 30 år har vi serviceret tre milliarder mennesker i mere end 170 lande og regioner. Frem til nu har der endnu ikke været et eneste tilfælde af datatyveri.”

Interviewet blev sendt søndag aften på DR1 i programmet 21 Søndag.


TAGS
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S