Home » Netværk » Huawei får vigtig sikkerhedsgodkendelse af 5G-udstyr
Huawei får vigtig sikkerhedsgodkendelse af 5G-udstyr

Huawei får vigtig sikkerhedsgodkendelse af 5G-udstyr

Share

Huaweis 5G-udstyr til trådløse 5G-forbindelser og kernenetværk har fået cybersikkerhedsgodkendelsen NESAS af mobilselskabernes internationale brancheorganisation GSMA. Godkendelsen kommer ifølge Huawei i Danmark på et vigtigt tidspunkt

”Vi er meget glade for denne godkendelse. Den falder for os på et meget vigtigt tidspunkt, og viser klart og tydeligt, at der ikke er grund til at have betænkeligheder ved at bruge vores udstyr,” siger Huaweis danske kommunikationsdirektør Tommy Zwicky.

NESAS-godkendelsen, som dækker over cybersikkerhedsmæssige aspekter af teleudstyr, er udformet i fællesskab med de to globale telebrancheorganisationer 3GPP og GSMA. Desuden deltager en lang række globale operatører, leverandører, teleindustriens forretningspartnere og myndigheder i samarbejdet. Netop fordi så mange partnere er direkte involveret i NESAS-godkendelsen, er den vigtig for en leverandør af 5G-udstyr at opnå.

Se også:  Huawei MateView GT [TEST]: Hurtig gamingskærm med kontorpotentiale
En adgangsbillet til det globale 5G-marked

”Man kan betragte godkendelsen som en slags ”adgangsbillet” for vores 5G-udstyr til resten af det globale telemarked. GSMA NESAS-godkendelsen garanterer nemlig, at vores 5G-udstyr lever op til internationalt anerkendte netværkssikkerhedskrav for 5G-udstyr,” tilføjer Tommy Zwicky.

Målsætningen med GSMA NESAS er, at man ved at tilslutte sig den frivillige, men meget strenge, sikkerhedskontrol, kan skabe et strømlinet marked for teleudstyr, hvor man lever op til de samme sikkerhedsvurderinger for teleudstyr overalt i verden.

Herved holdes omkostninger nede, og der skabes bedre transparens ift., hvordan sikkerheden er sat sammen i udstyret. NESAS-godkendelsen dækker mere end tyve kategorier, og definerer sikkerhedskrav og vurderingsgrundlaget for 5G-produkter.

Se også:  Huawei lancerer Super Device - skal give bedre betingelser på hjemmekontoret

”GSMA NESAS er den seneste tilgang til vurdering af netværkssikkerhed i mobilkommunikation. I den kommende 5G-æra skaber NESAS standardisering og effektive cybersikkerhedsvurderinger, som er medvirkende til at skabe fair vilkår i telekommunikationsbranchen. Cybersikkerhed har altid været topprioritet for Huawei, og vi kan kun anbefale, at hele teleindustrien samler sig om NESAS-standarden som fælles standard for telemarkedet,” afslutter Devin Duan, ansvarlig for E2E Cybersecurity Marketing, Huawei.


TAGS
5G
Huawei
mobilnet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S