Home » Router » Huawei 5G CPE Pro 2 [TEST]: Tårnhøjt Wi-Fi-design
Huawei 5G CPE Pro 2 [TEST]: Tårnhøjt Wi-Fi-design

Huawei 5G CPE Pro 2 [TEST]: Tårnhøjt Wi-Fi-design

Share

Denne mobilrouter er noget større end konkurrenterne og til stationært brug

Huawei 5G CPE Pro 2 er testens eneste stationære mobilhotspot. Med en højde på 180 mm er det ikke en enhed, som man kan have med i lommen eller tasken, og i øvrigt skal den strømforsynes fra lysnettet via en adapter.

Dette hotspot er udviklet til steder, hvor en kablet bredbåndsforbindelse kan være for besværlig eller dyr. Det kan købes i fri handel, men flere internetudbydere tilbyder det også som en del af et abonnement.

Super-specs

Enheden er nydeligt designet i hvidt kunststof med lysegrå tekster og logoer i sølv, så man kan være bekendt at have den stående i et pænt hjem. Den kan nemt forveksles med en mesh-router eller satellit, for der er to RJ45-porte på bagpanelet – plus en connector til en fastnettelefon, som vi af indlysende grunde ikke har prøvet.

Se også:  OnePlus henter erfaren profil som ny landechef i Danmark

På emballagen kan man læse, at med 5G-teknologi skal man kunne komme helt op på 3,6 Gbps download og 250 Mbps upload på en 200 MHz-kanal, og Wi-Fi 6-sektionen hører til i AX3000-klassen med 2,4 Gbps på 5 GHz-båndet og 574 Mbps på 2,4 GHz.

Huaweis stationære mobilrouter har korte pingtider, som vil tiltrække gamere, men ellers forholdsvis svag sendestyrke.

Opsætning og app

I vores arbejde med denne mobilrouter har vi fået det indtryk, at Huaweis organisation primært er gearet til at servicere teleselskaber og måske større forhandlere.

Den medfølgende manual er på engelsk, og det meste af den handler om, hvordan man isætter et SIM-kort under et lille dæksel i bundpladen. Det anmeldereksemplar, som vi modtog, kunne vi først tilgå, efter at vi havde fabriksnulstillet det, og via nogle udsøgt besværlige bekræftelsesprocedurer fik vi firmaets AI Life-app gjort begribeligt, hvad den skulle gøre.

Se også:  Huawei FreeBuds Pro 2 [TEST]: Audiofile earbuds med stærk støjreduktion

Kontakter i vores netværk har fået mobilrouteren som en del af en bredbåndspakke fra YouSee, og de har ikke haft problemer, så dér har udbyderen åbenbart gjort forarbejdet. Eller også er det bare os, der er kommet skævt ind på appen.

I forhold til de andre to routere i testen har Huawei bedre pingtider, men ellers forholdsvis lave hastigheder i vores testmiljø.


TAGS
5G
Huawei
mobilrouter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S