Home » Gaming & Konsoller » HTC Vive og Lenovo Explorer [TEST]: Virtual reality på Windows-pc’en
HTC Vive og Lenovo Explorer [TEST]: Virtual reality på Windows-pc’en

HTC Vive og Lenovo Explorer [TEST]: Virtual reality på Windows-pc’en

Share

Det viser lidt om, hvilke kræfter der skal til. Det er langt fra enhver pc, der vil kunne bruges til at køre disse VR-løsninger.

Kom helt ind i Windows

Når systemerne er klar, og du får headsettene på, finder du ud af, at de to portaler er ret ens bygget op. De er begge centreret omkring et hus, du kan bevæge dig rundt i. Ved at pege på store sklite kan du navigere i indholdet.

Mixed Reality fungerer således som et slags tredimensionalt Windows-system, hvor du har adgang til velkendte Windows-funktioner som Edge-browseren, Office-programmer samt Windows Store, hvor der kan hentes apps, video-indhold og lignende.

Noget er udviklet i VR-format eller 360 grader, andet er ikke. Selvom det ikke er, kan du dog godt afvikle det, du får blot en skærm op foran dig, så du kan sidde i din virtuelle verden foran en virtuel skærm … det giver ikke så meget mening.

Gearet til gaming

Der er desuden mulighed for at hive små hyggelige hologrammer frem, der giver liv til dit VR-miljø, og Microsoft har omdannet nogle af deres programmer til VR-versioner, eksempelvis Paint, hvor du kan lege med virtuelle figurer.

Se også:  Hvad mener du om virtual reality?

Der mangler stadig lidt indhold, for at man gider opholde sig i Mixed Reality længere tid ad gangen, men det ser ud til, at der er godt gang i udviklingen fra Microsofts side, og at der bliver skubbet på eksterne udviklere for at få spændende indhold ind på platformen.

Mixed Reality er nemlig ikke tænkt som en lukket platform, men et åbent system, en fælles indgang til virtual reality-indhold på Windows-computere. Allerede nu er der således også adgang til Steam, hvilket betyder, at de spillegale har mulighed for at spille en lang række af de gode spil fra online-platformen udviklet til Virtual Reality.

Gaming er i høj grad det, HTC Vive satser på. Og headsettet er da også komplet integreret med Steam-portalen. Derudover er der en indbygget app-store samt et community, hvor du kan interagere med andre brugere.

Selvom det er et ret veludbygget system, virker det mere lukket end Windows, og på sigt vil dette formentlig gøre sig gældende i endnu højere grad. Med Microsoft i ryggen bør Mixed Reality have de bedste forudsætninger for at blive en bred platform med en vildtvoksende mængde af indhold. Men hvem ved; det ville ikke være første gang et lovende system fra Microsoft er floppet.

Se også:  Virtual reality anno 2020
Forskel i billedkvalitet

En ting er platformen, en anden – og mindst ligeså vigtig – er kvaliteten af headsettet. De første VR-headset havde ry for at forårsage søsygelignende tilstande hos brugerne. Det problem er man stort set kommet over. Rigtig mange headset har dog stadig det problem, at billedet bliver sløret, medmindre headsettet sidder helt præcist på hovedet, lige foran øjnene. Det oplever man desværre på Explorer. Man skal bakse en del med headsettet for at få et ordentligt billede, og samtidig er det, som om man bliver nærsynet. Ting på afstand er nogle gange så svære at se klart, at man må hoppe helt hen til dem, hvis du eksempelvis skal se, hvad er står i en tekst.

TAGS
HTC
lenovo
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S