Home » Mobiltelefon » HTC U12+ [TEST]: Solid men lige lovlig kedelig topmobil fra HTC
HTC U12+ [TEST]: Solid men lige lovlig  kedelig topmobil fra HTC

HTC U12+ [TEST]: Solid men lige lovlig kedelig topmobil fra HTC

Share

HTC U12+ er et solidt bud på en topmobil. Kvaliteten er upåklagelig, men den gør ikke nok for at skille sig ud fra mængden

HTC har taget sig noget af en rutsjetur de senere år. Fra den største producent af Android-mobiler til en ganske marginal plads på markedet. Den nyeste topmobil U12+ kommer næppe til at rykke meget ved dette, men beviser trods alt, at producenten fortsat kan lave smartphones af høj kvalitet.

Ligner alle de andre

Et problem ved de nyere HTC-mobiler, i hvert fald set fra vores synspunkt, er, at de ikke har holdt fast i de dyder, der på positiv vis skilte dem ud fra mængden. Det enestående håndværk og den uovertrufne designkvalitet, der kendetegnede tidligere modeller er væk til fordel for et glasdesign, der som sådan er nydeligt nok (sålænge du ikke sætter fedtfingre på det), men ligner de andre topmobiler på markedet nu.

HTC har dog forsøgt sig med nogle nye tiltag, der gør den fysiske del af mobilen lidt anderledes. Istedet for mekaniske knapper, er mobilen forsynet med digitale knapper, der via haptisk feedback giver dig fornemmelsen af ”rigtige” knapper. Fordelen er større stabilitet og et mere robust design. Mobilen har da også en høj IP68-certificering.

Se også:  4 gode råd til dit barns første smartphone

Ligesom dens forgænger reagerer U12+ på, at du klemmer den. Du kan indstille, hvor hårdt trykket skal være og hvilken handling, det skal aktivere. Åbn eksempelvis kameraet eller en bestemt app. Det er en halvfjollet gimmick, som man hurtigt glemmer at bruge. Login kan ske med ansigtsgenkendelse, fingeraftryk eller kode.

Flot billede og lækker lyd

HTC har ikke formået at klemme skærmen helt ud til kanterne, som flere af de nyeste konkurrenter, men det gør ikke så meget, for spildpladsen er ret minimal. Trods den 6” store skærm føles U12+ som en relativt kompakt og let mobil.

Den brede skærm står upåklageligt, med høj skarphed og gode farver. Den er ikke helt så kontrastrig som OLED-skærmene på visse konkurrenter, men ikke desto mindre behagelig at se på.

Lyd er noget HTC i den grad har mestret, og producenten gør da også en fin indsats med U12+. En særlig indstilling til filmlyd får videoer til at brede sig ud over rammerne af den lille skærm med en flot surround-effekt.

Se også:  Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

Med mobilen følger et sæt in-ears til USB-C-indgangen, som byder på både noise cancelling, skræddersyet lydprofil baseret på dine ører og rigtig glimrende lydkvalitet. Desværre er der ikke en USB-C til minijack-adapter med.

Solid ydelse

Mobilen er forsynet med nyeste Snapdragon-processor. Som forventeligt ligger ydelsen derfor på linje med de andre Androids, der indenfor den senere tid er sendt på markedet med samme chip.

Du kommer næppe til at savne hestekræfter, uanset om du vil redigere video eller spille de nyeste spil. Og med 6 GB ram er der rigelig med hukommelse til at køre mange apps på en gang.

64 GB lager er dog lidt skrabet. Vi havde gerne set det dobbelte. Batterilevetiden er fin. Du får så rigeligt det døgns tid, man kan forvente, og mobilen lader hurtigt med den tilhørende oplader.

HTC U12+
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Der er ikke meget at sætte en finger på. U12+ er en glimrende Android-mobil med flot skærm, fin ydelse og glimrende kameraer. Vi savner dog nogle af de kendetegn, der gjorde tidligere HTC-mobiler til noget særligt. Der er ikke meget, der skiller U12+ ud fra mængden.«

Nøgletal
Pris: 5990 kr.
Skærm: 6”, Quad HD+ (2880 x 1440p) Super LCD 6, Gorilla Glass
Processor: Snapdragon 845, 2.8 Ghz
Ram: 6 GB
Drev: 64 GB, microSD
Kamera: 12 MP vidvinkel, UltraPixel, F1.75 + 16 MP tele, F2,6, OIS, EIS 4K /
2 x 8 MP, F2.0, HDR Boost, FHD front
Batteri: 3500 mAh, Quick Charge 4
Styresystem: Android 8.0 + Sense
Vægt: 188 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Android
HTC
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S