Home » Mobiltelefon » HTC U11 [TEST]: Giv mobilen et klem
HTC U11 [TEST]: Giv mobilen et klem

HTC U11 [TEST]: Giv mobilen et klem

Share
Lækker lyd i ørene

HTC er blandt dem, der har dristet sig til at skrotte det klassiske 3,5 mm minijackstik til hovedtelefoner. Det betyder, at du må bruge USB C-indgangen, når du lytter til musik via hovedtelefoner.

HTC har dog gjort en del for at kompensere for det manglende stik. Du får et USB C headset af høj klasse (så høj, at det er unødvendigt at investere i et tredjeparts (med mindre du virkelig er kræsen med lyden). Det har både indbygget noise cancelling og aktiv lydoptimering, som tilpasser lyden til brugerens ører.

Ønsker du alligevel at bruge dine gamle hovedtelefoner, så medfølger der en adapter, som ikke bare gør det muligt at konvertere USB C-porten til en minijack-indgang, men også har en indbygget DAC, der aktivt optimerer lydsignalet. Det giver en strammere og mere kraftfuld lydgengivelse, end du normalt får fra en mobil.

HTC har tidligere sat standarden for, hvor god lyd man kunne få direkte fra højttalerne i en mobil. På U11 er de klassiske stereo-højttalere dog erstattet af en ny type højttaler, der anvender hele mobilens overflade til at udsende lyd. Resultatet er imponerende, når du ser film med biograf-tilstanden slået til, men musik lyder ikke helt så overvældende, som vi havde håbet, omend bedre end på de fleste konkurrenter.

Se også:  Smadremanden er løs: Hvad kan en fladskærm tåle?

Fire indbyggede mikrofoner gør det muligt at lave 3D-lydoptagelser til dine videoer. Det giver en fin retningsfornemmelse.

Fuld fart frem

HTC har forsynet mobilen med en Snapdragon 835-processor og formår virkelig at få det optimale ud af den nye Qualcomm-chip. U11 stikker fra stort set alle andre konkurrenter end iPhone 7, når man måler ydelsen.

Batterilevetiden er også fin. Den kan godt strækkes til halvanden dag ved almindelig brug. Anvender du den medfølgende Quick Charge-oplader, er den ladt halvt op igen på en halv time og helt op på halvanden, præcis som de fleste andre topmobiler lige nu.

Mobilen lærer dig at kende

Mobilen kører på Android 7.1, suppleret med den syvende version af HTC Sense. Her er der bl.a. mulighed for at få gode råd og vejledninger fra HTC Sense Companion, en ny digital assi-stent.

Se også:  Spar masser af penge: Her er ugens bedste elektronik-køb

Det er åbenbart et must for mobilproducenterne at have en sådan i deres system, og HTCs gør nogenlunde det samme som de andres, og nogenlunde ligeså godt. Er man ikke sart med at afgive data, så kan den være en fin hjælp i nogle situationer.

HTC tilbage i topform

U11 har sine knaster. Den er ikke så lækker som HTCs tidligere topmodeller, og det klembare design er en billig gimmick, man burde have holdt sig fra.

Det er også en skam, at man har skrottet jackstikket, men HTC kompenserer godt for dette og rammer stort set plet på alle andre punkter. Den ender derfor med at fremstå som en af årets indtil videre allerbedste mobiler. 

HTC U11
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Design
  • Pris
4

Sammenfatning

Nøgletal
Pris: 5790 kr.
Skærmstørrelse: 5,5”, super LCD 5
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixel
Processor: Snapdragon 835, 2.45 GHz
Ram: 4 GB
Drev: 64 GB + microSD-port
Styresystem: Android 7.1.1 + Sense
Dimensioner: 153 ,9 x 76,9 x 7.9 mm
Vægt: 168 gram

Alt om DATA siger:
»Det er trist, at tidligere tiders raffinerede aluminiumsdesign har måtte vige pladsen for glimtende glas og en billig klemme-gimmick. Til gengæld er skærm, ydelse og kamera af absolut højeste klasse, og HTC er kommet flot uden om det manglende jackstik.«

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HTC
smartphone
test

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S