HTC U11 [TEST]: Giv mobilen et klem

HTC U11 [TEST]: Giv mobilen et klem

Share

U11 er den første mobil, der kan klemmes, men trods billige tricks som dette, er der overvejende tale om en smartphone af rigtig høj klasse

Efter den forfejlede U Ultra skulle man tro, at HTC var sat ud af spillet, men U11 er et overraskende stærkt comeback. På nær et par små kiksere, er det en stort set perfekt Android-mobil.

Ikke så eksklusiv

Den taiwanske producent har ikke været helt så god som Samsung og LG til at minimere spildpladsen omkring skærmen, men trods sit 5,5” store display føles mobilen ikke voldsomt stor. Den er forholdsvis let og ligger godt i hånden. Bagsiden er formet i buet glas. Det giver en behagelig fornemmelse i hånden og et interessant reflekterende look.

Men U11 efterlader ikke helt samme eksklusive indtryk som de skarptskårne forgængere, især One M8 og M9, som var klædt i aluminium. Men den nye er vandtæt, så det giver da lidt plus.

Se også:  Huawei klar med billig lillebror til Mate 10
Giv den et klem

En anden finte ved det nye design er, at du kan klemme mobilen for at foretage forskellige handlinger. Tag en selfie, åbn en app eller vælg en anden handling, der skal ske, når du klemmer om mobilen.

Du kan selv justere fastheden af trykket, der skal til, men uanset hvad, skal du klemme ret hårdt for, at der sker noget. Du skal også sørge for, at du ikke kommer til at trykke på mobilens knapper samtidig.

Så hvad der burde være en naturlig handling ender med at blive en krampagtig manøvre, der kun rigtig giver mening, når skærmen af den ene eller anden grund ikke kan bruges – eksempelvis hvis den er våd. Ellers er det for meget besvær for, hvad der reelt set blot er en simpel genvej.

Se også:  Hvorfor aflader min mobil så hurtigt?

Det er lidt synd, at HTC, som ellers har holdt sig for fine til denne slags billige gimmicks, forsøger at sælge deres mobil på denne feature.

Forrygende billedkvalitet

Skærmen står utrolig flot i WQHD. Den er skarp, lysstærk og har forrygende farvegengivelse. Kameraet er ligeledes af impo-nerende kvalitet. Selv i lav belysning leverer det naturlige farver og et minimum af støj. Der er rig mulighed for at dykke ned i indstillingerne med Pro-mode og mulighed for at skyde i RAW. Video klarer mobilen også udmærket, omend billedstabileringen kunne være bedre.

Selfie-kameraet på fronten er blandt de bedste, vi har prøvet. Billederne står skarpt og veldefineret. Udvalget af indstillinger er dog sparsomt.

Del denne