Home » Mobiltelefon » Test: Megamobil med to skærme
Test: Megamobil med to skærme

Test: Megamobil med to skærme

Share

HTC har droppet jackstikket på deres nye kæmpemobil. Til gengæld får du en ekstra skærm og lyd, der tilpasser sig dit øre

HTC har stået bag nogle af de lækreste Android-mobiler de senere år, der er bare ikke særlig mange, der har købt dem. Med den nye U Ultra prøver producenten at gå nye veje. Men er det et desparat skud i tågen eller en vellykket genfødsel?

En ektra skærm

U Ultra er en stor mobil. Hovedskærmen måler 5,7”, og oveni den kommer så en ekstra 2” skærm på toppen. Selvom den er relativt slank og ligger godt i hånden, er den derfor svær at få plads til i en bukselomme. Designet er nydeligt. Med det buede glas på bagsiden minder den en smule om Samsungs nyeste Galaxy-mobiler.

Skærmen står skarpt i QHD, og sortniveauet er fint, men hvide baggrunde fremstår udvaskede og blege, hvilket nok mest af alt kan tilskrives LCD-panelet, som HTC af en eller anden grund har valgt at bruge.

Se også:  Xiaomi 11T Pro [TEST]: Ekstremt hurtig opladning

Skærmen i toppen giver genveje til apps, kontakter, kalender, vejr m.m. via små ikoner, som du selv kan tilpasse. Den fungerer også, når hovedskærmen er låst, så man lige kan tjekke sit næste møde eller vejret de kommende timer, uden at låse mobilen op. En fin og velfungerende feature.

Farvel til jackstikket

De fremragende Boomsound-højttalere, som hævede HTC One-mobiler over konkurrenterne, er der ikke blevet plads til. Der er blot en ganske skrabet monohøjttaler i bunden.

Heller ikke et helt almindeligt jackstik finder du på mobilen. HTC er gået Apple i bedene, og tilbyder kun lade-indgangen som tilkobling til hovedtelefoner.
Der kompenseres med et sæt USonic in-ears, som kan sættes i USB C-indgangen. Disse er forsynet med adaptiv lydteknologi, så lyden tilpasser dine ører, og de lyder faktisk fremragende.

Et pænt stykker bedre end de in-ears man almindeligvis får med en mobil. HTC inkluderer dog ikke en USB C til minijackadapter, så man kan tilslutte almindelige kablede hovedtelefoner.

Se også:  Xiaomi 11T [TEST]: Stor og kraftfuld mediemobil
Glimrende kamera

HTC har også tryllet lidt med lyden, når du optager video. Fire indbyggede mikrofoner fanger lyden fra alle sider, så man får en 360-graders oplevelse. Det er svært at fornemme på mobilens indbyggede højttalere, men i lidt bedre højttalere opleves en god rummelighed i lydbilledet.

Billedet er også glimrende, når du filmer video, og det samme gælder, når du skyder stillbilleder. Selv i lav belysning er der en behagelig ro og skarphed i billederne.
Selfie-kameraet er også særdeles kompetent, og et af de mest alsidige du finder på markedet lige nu.

Der er mulighed for at skyde skarpe billeder på 16 MP eller bruge det lavere opløste UltraPixels-kamera, der suger mere lys og derfor klarer sig bedre i lav belysning.

HTC U Ultra
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Den ekstra skærm fungerer fint, kameraet er godt, og lyden i de medfølgende in-ears er i en klasse for sig. Men det er en skam, at HTC har droppet jackstikket og ikke mindst Boomsound-højttalerne, som har gjort deres mobiler til noget særligt.«

Nøgletal
Pris: 5990 kr.
Skærmstørrelse: 5,7” + 2.0”
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixel
Processor: Snapdragon 821, 2.15 Ghz
Ram: 4 GB
Drev: 64 GB + plads til microSD-kort
Tilslutninger: USB 3.1 Type-C, NFC
Bluetooth 4.2, Wi-Fi ac dual band
Vægt: 170 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Dobbeltskærm
HTC
Mobiltelefon
QHD
smartphone
test
USB C

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S