Home » Gaming & Konsoller » HP Omen X 900-000no [TEST]: HP’s magiske kraftterning stiller tingene på højkant
HP Omen X 900-000no [TEST]: HP’s magiske kraftterning stiller tingene på højkant

HP Omen X 900-000no [TEST]: HP’s magiske kraftterning stiller tingene på højkant

Share

Med ujævne mellemrum dukker der produkter op, der stiller spørgsmålstegn ved måden, tingene er blevet gjort på hidtil. HP Omen X er et af disse produkter, stor, mægtig og nyskabende

HP Omen X er en stationær gamingcomputer, der som det ses adskiller sig fra langt hovedparten af, hvad man finder på markedet. Designet og formfaktoren er unik, og så er den delt op i uinterne sektioner.

Det er ganske vist ikke første gang, at et computerkabinet opdeles i forskellige sektioner. Men løsningen fremstår nu alligevel temmelig utraditionel, grundet den specielle konstruktion.

Kubus sat på spidsen

HP Omen X har en tydelig dragende effekt på folk, den kvadratiske fremtoning med den indstillelige og justerbare LED-frontbelysning gør sit. Computeren virker som et frisk pust og er mildt sagt anderledes, som den står foran en.

Derfra er der dog ikke langt til, jamen, hvordan skal man… det utraditionelle udtryk skal lige fordøjes, og man går i gang med at nærstudere computeren.

Det solide stålkabinet skræver kækt på højkant, hvilende på et par støttefødder, og det skal siges, at computeren står solidt ‘plantet’. 28,2 kg vejer computeren, hvilket man godt kan mærke, når computeren stilles op.

Designet er fra HP’s side ikke kun skabt med det formål, at Omen X skal være opsigtsvækkende. HP har ville skabe en gaming-computer, hvor den stærkeste hardware kan benyttes, med afsæt i at isolere den indbyrdes varmepåvirkning hardwaren imellem.

Se også:  Lækker teknik: EK Fluid Gaming 275-AG Vanquish

Samtidig er tanken ved at tippe kabinettet om på siden, at gøre adgang til tilslutninger, drev med mere lettere tilgængeligt.

Luksus på den skrå facon

Omen X er gaming på første klasse, man skal – sammenlignet med en tilsvarende stærk gamingcomputer – betale et ikke ubetydeligt ekstrabeløb for de kvaliteter, som computeren står for.

Så får man til gengæld en computer, hvor drev og strømforsyning befinder sig i hvert sit separate rum, og bundkort samt alt, hvad det tilhører, befinder sig i et tredje rum. Processoren er også vandkølet, hvilket yderligere forhindrer, at varme breder sig i kabinettet.

Tilslutningerne er ikke på fronten, de nås dog let på højre skrå side. Her er der 2x USB Type-C (3.1), 2x USB 3.0, en af disse er en opladningsport, 3 i 1-kortlæser og to audiostik.

Endnu mere utraditionelt finder man ligeledes i højre side, ved underkanten, det indbyggede slimline dvd-drev, der åbner diagonalt til underlaget. Tilslutninger mangler der i det hele taget ikke. De specielle løsninger skal man lige vende sig til.

En ting er dog klart, man skal ikke rode rundt på gulvet for at nå bundkortet. Det kan man normalt hurtigt ende med, hvis man har en computer med lignende størrelse og hardwareforudsætninger. Her skruer man bare siden, og man ser på bundkortet fra oven af.

Se også:  Lækker teknik: EK Fluid Gaming 275-AG Vanquish

Den er med andre ord egnet til dem, der relativt hyppigt skifter hardware. Man kan også isætte et nyt microATX-bundkort, så man strander ikke, når nye teknologigenerationer finder indpas.

Hvis vi vender tilbage til højre side, er der udover tilslutningerne fire eksterne drevpladser. Disse kan åbnes uden værktøj og kan via drevskuffe rumme en 3,5″ eller en 2,5″ harddisk/ssd. Systemdrevet er en M.2 ssd, med mulighed for at montere yderligere en M.2 ssd på et senere tidspunkt.

Klar til hardcore gaming

Testeksemplaret er afgjort en stærk gamingcomputer, men grænsen går ikke her, computeren er nemlig forberedt til installation af to grafikkort.

Men de fleste ville nok være mere end glade for Omen X i den testede konfiguration. Der er tale om en meget hurtig gamingcomputer, der overordnet ligger på niveau med vinderen af vores samlede test af gamingcomputere i Alt om DATA nummer 17 2016.

En 3DMark Time Spy score på 3DMarks viser tydeligt, hvad man også oplever i spillene. Masser af kraftoverskud til spil, selv i høj kvalitet. Det er først ved 4K-spil, at den må give fortabt med det ene installerede grafikkort


HP Omen X 900-000no
  • Ydelse
  • Støj
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Gamingcomputer i high end-klassen. Unik og klippesolid konstruktion med hurtig og ubesværet adgang til drev, udskiftning af hardware og tilslutninger. Meget stærk ydelse, konfigurerbar og med masser af appeal. Fornuftig? Nej, men absolut en gamers drøm.«

Nøgletal
Pris: 24.999 kr.
Processor: Intel Core i7-6700K
Ram: 32 GB Hynix ddr4-2133 MT/s
Grafikkort: GeForce GTX1080
Drev: 256 GB pci-e 3.0 ssd, 2 TB hdd
Netværk: 1 Gbit/s LAN, 802.11 ac 2×2, Bluetooth 4.2
Tilslutninger: 2x USB Type C (3.1), 8x USB 3.0, optisk udgang, audio multistik, 3-i-1 kortlæser, HDMI, DisplayPort, dual-link DVI, RJ45

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gaming computer
HP Omen X

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S