Home » Bærbar computer » HP Zbook 14u G5 [TEST]: Gennemført arbejdsstation til god pris
HP Zbook 14u G5 [TEST]: Gennemført arbejdsstation  til god pris

HP Zbook 14u G5 [TEST]: Gennemført arbejdsstation til god pris

Share

Zbook 14u G5 byder på let design, store kræfter, sikkerhed på topniveau og stort set alle features, du kan tænke dig. Men den koster ikke en formue

Vi er vant til at gå på kompromis, når vi rykker arbejdspladsen fra kontoret til tog, fly eller andre mobile forhold. Kompromiset fornemmes dog stort set ikke med HP’s nye arbejdsstation under armen.

Fine arbejdsforhold

HP har formået at forsyne Zbook 14u G5 med stort set alle features, man overhovedet kan overveje at smide i en laptop. Du behøver dog ikke købe det hele, hvis du ikke har behov for det, for den fås i mange forskellige konfigurationer. Vores testmodel ramte en god balance mellem pris og features, som bør kunne tilfredsstille størstedelen af mobile arbejdere.

Den har en 14” full HD-skærm med god lysstyrke og en mat overflade, der sikrer et minimum af genskin. Vi testede den, mens sommeren var på sit højeste og havde intet problem med at se indholdet på skærmen, selv i direkte sollys. Farverne står med imponerende styrke, og billedgengivelsen er stort set perfekt, uanset hvilken vinkel man betragter skærmen fra.

Det bagbelyste og væskesikre tastatur er glimrende med fint mellemrum mellem de gode faste taster, en række brugbare genvejstaster, og endda med en mousepad i midten.

Se også:  Nu skal bærbare have skærmformatet 3:2 - 16:9 er måske på retur

Touchpad’en er ikke den største af sin slags, men designet så man kommer hele skærmen rundt uden at løfte fingeren, og med god præcisionsfornemmelse.

De indbyggede højttalere er skabt i samarbejde med Bang & Olufsen og leverer en lydkvalitet et nyk over den, man almindeligvis forventer af en laptop. Især til film gør højttalerne sig godt.

Kræfter til det hele

Computeren er forsynet med en kraftfuld Core i7-processor, som leverer rigelig med power til stort set alle tænkelige opgaver. Det er ikke den allerhurtigste bærbar, vi har testet, men klart med i toppen. 16 GB ram og 512 GB lynhurtig ssd bidrager også til at speede tingene op.

Grafikkræfterne leveres af et AMD Radeon Pro WX3100 grafikkort med 2GB videohukommelse, så der er kræfter til selv tungt grafisk arbejde. Vi var overraskede hvor stærk en ydelse, maskinen leverer. Den klarer snildt en arbejdsdag på batteriet, selv når du går til den, og hurtig opladning sikrer, at den på blot 30 minutter er halvt ladt op.

Stærk sikkerhed

Arbejder du med fortroligt materiale, er det afgørende, at sikkerheden er i top. Og det må man sige, at HP har sørget for.

Udover mulighederne for at logge ind både med ansigt og fingeraftryk, er der realtids virusovervågning, når du browser på nettet samt flere andre stærke sikkerhedsfunktioner på enterprise-niveau.

Se også:  EliteBook x360 1040 G7 [TEST]: Nysgerrige blikke ingen adgang

Det indbyggede webkamera er desuden forsynet med en lille klap, som du kan skyde for, når du ikke bruger det. Så er du sikker på, at uvedkommende ikke kigger med.

Solid letvægter

Af en bærbar med disse kræfter og dette udvalg af features, er Zbook 14u G5 utrolig slank og let, skabt i solidt aluminums-design, der er testet eftet militærstandard.

Man kunne måske godt have ønsket sig, at skærnen havde gjort lidt bedre udnytte af pladsen, for der er forholdsvis meget spildplads omkring den.

Til gengæld er det ret imponerende så mange tilslutninger, det er lykkedes at klemme ind i siden af maskinen, uden den på nogen måde er tyk.

Der er to almindelige USB 3.0-porte og en USB-C. Dertil kommer HDMI, Ethernet, Smart Card, simkort, jackstik, Thunderbolt og opladeindgang. Af trådløse tilkoblinger er der Wi-Fi, Bluetooth, NFC og Miracast.

Meget for pengene

Zbook 14u G5 er ikke den billigste bærbar, du kan opdrive, men i forhold til hvad den leverer af kræfter, features og designkvalitet, er den faktisk slet ikke dyr.

For den mobile arbejder, der ikke vil gå kompromis, når opgaverne tages med på farten, er Zbook 14u G5 et rigtigt glimrende bud på en arbejdsmaskine.


HP Zbook 14u G5
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Design
  • Batterilevetid
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Du kommer ikke til at mangle kræfter, features eller sikkerhed med en Zbook 14u i tasken, og du kommer heller ikke til at forslæbe dig, for maskinen er imponerende let. Til denne pris finder du næppe en mere kompleks arbejdsstation o bærbart format.«

Nøgletal
Pris: 11.499 kr.
Skærm: 14”, IPS, FHD (1080 x 1920 pixel), refleksfri
Grafikkort: AMD Radeon Pro WX3100 2GB
Processor: Intel Core i7-8550U
Ram: 16 GB ddr4-2400 sdram
Drev: 512 GB HP Z Turbo Drive SSD
Tilslutninger: Ethernet, HDMI, aux, Thunderbolt, 2 x USB 3.1, USB C, Sim, Smart Card, Wi-Fi, Bluetooth, NFC

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HP
workstation
zbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S