Home » Skærm » HP Z27u G3 [TEST]: Strømlinet kontorskærm med finesser
HP Z27u G3 [TEST]: Strømlinet kontorskærm med finesser

HP Z27u G3 [TEST]: Strømlinet kontorskærm med finesser

Share

HP’s bud på en pro-skærm til kontoret er mere end et flot design. Panelet har egenskaber, der farvemæssigt imponerer, og så er den desuden ”god for øjnene”

Her har vi noget så normalt som en kontorskærm. Men denne nye 27”-model HP Z27u G3 er ikke kedelig. Den er ret flot skåret. Den står meget rent og skarpt i designet, og samtidig er den bygget i attraktive materialer lige fra chassiset (i plast) til foden (i metal).

Det gør uvægerligt denne skærm dyrere end tilsvarende, konkurrerende modeller, men til det kontor, hvor der kommer mange kunder forbi, og hvor alt skal se indbydende ud, er det merprisen værd i vores optik. Prisen er små 3000 kroner, hvilket er mindst 400 kroner mere end en typisk 27”-skærm med lignende tekniske specifikationer.

Detaljerne bevares

Pengene er ikke kun givet godt ud, fordi skærmen er veldesignet. Testen viser nemlig, at HP Z27u G3 er mere end ”blot” en kontorskærm. Den har en ydelse, der minder om endnu mere kostbare skærme, som bruges til for eksempel billedbehandling.

Se også:  Stor forårslancering fra HP – populære laptop-serier opdateres

Det ses, når du skruer ned for lysstyrken. Her bevares detaljerne i de mørke områder. Og skrues der kraftigt op for lysstyrken, brænder detaljerne heller ikke ud i de lyse områder. Det er et kvalitetstegn, der viser, at panelet er af høj kaliber.

Skærmen kan da også benyttes til billedbehandling på et niveau lige under det, en fotograf kan ønske sig. Skærmen skulle vise detaljer med 99 procent af sRGB-skalaen i den opløsning, som den håndterer: 2560 x 1440 pixel.

Netop denne QuadHD-opløsning ligger mellem full HD og 4K. Det er perfekt på kontoret, hvor 4K ofte er for meget, da det giver for små bogstaver og ikoner. Opløsningen er et perfekt kompromis, hvor du får tilpas mange detaljer i billeder og samtidig kan anvende skærmen til tekst og præsentationer.

Se også:  Nye kundebehov gør den bærbare pc mere specialiseret

Skal skærmen benyttes i mange timer, kan du glæde dig over, at der er indbygget et filter, som reducerer mængden af blåt lys. Det skulle være godt for øjnene. Filteret er lavet, så det ikke går ud over farvenøjagtigheden, oplyses det, hvilket vores test bekræfter. Der er gode tilslutninger – alt fra HDMI over Displayport til USB-C, ligesom der også er fire styk USB-A-tilslutninger.

Kraftig fjeder i foden

Skærmens fod er pænt designet og velfungerende. I foden er der en kraftig fjeder, så du nemt kan justere panelet ned og op. Skærmen kan vippes frem og tilbage, ligesom den kan tippes på højkant. Strømforbruget er opgivet til 39 watt (ved typisk anvendelse).

TAGS
aod pro
HP
kontorskærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S