Home » Stationær computer » HP Z2 Mini G3 Workstation [TEST]: Potent Workstation i miniformat viser potentiale
HP Z2 Mini G3 Workstation [TEST]: Potent Workstation i miniformat viser potentiale

HP Z2 Mini G3 Workstation [TEST]: Potent Workstation i miniformat viser potentiale

Share

Udviklingen fortsætter ufortrødent og påvirker alt indenfor it. Selv seriøse workstations fylder nødvendigvis ikke så meget længere. Et eksempel herpå er HP Z2 Mini G3 workstation

Computere er ikke, hvad de har været, og det behøver ikke være en dårlig ting. I dag er det muligt at konstruere en computer, hvis ydelse er langt bedre end tidligere generationers samtidig med, at elforbruget, støjniveauet og pladsbehovet generelt er sænket over en bred kam.

Når man ser HP Z2 Mini G3 Workstation, så slår det dog alligevel en, hvor lidt kabinettet fylder, for her er der ikke tale om en typisk mini-pc til lettere brug. Her har vi at gøre med en arbejds-station, der kan anvendes til CAD og andre trods alt krævende op-
gaver.

Tætpakket kraftkarl

Selv om HP Z2 Mini G3 har dimensionerne 21,6 mm x 21,5 mm x 5,8 mm, og derfor ikke fylder mere end mange andre mini-pc’er, har den et noget større kraftoverskud end disse.

Sædvanen tro findes computeren i mange modeller med forskellige processorer, rambestykninger og enten harddisk eller ssd. Vi har kigget på en af de bedre bestykkede versioner.

Se også:  HP lancerer computere med kunstig intelligens

Den testede udgave er udstyret med en Intel Xeon E3-1245 v5 processor på 3,50 GHz. Det er en firkernet processor, der understøtter hyperthreading og evnen til at gå op til 3,90 GHz.

Processoren har indbygget grafik, men den her testede Z2 Mini G3 har desuden et dedikeret Quadro M620 grafikkort med 2 GB hukommelse.
På papiret syner dette grafikkort med sin mobile herkomst, og blot 2 GB hukommelse ikke af meget. Det hører da også til blandt de mere ydmyge Quadro-grafikkort på markedet.

Alligevel skal man ikke kimse af den grafiske ydelse, der er optimeret til at yde i forbindelse med OpenGL-programmer indenfor CAD og andre specifikke anvendelser. I CineBench R15 benchmarken scorer grafikkortet 94,79 fps i OpenGL-testen, hvilket bestemt er mere end acceptabelt.

Så selv om Z2 Mini G3 Workstation ikke er beregnet til de kraftigste opgaver, man kan sætte en workstation til, yder den forbløffende godt i de situationer, den er skabt til. Til spil og lignende ville den derimod falde igennem, men det er heller ikke en situation, den er tiltænkt at udfylde.
Processoren har også den fornødne styrke til kraftige udregninger, og den scorer 109,56 GOPS i SiSoftware Sandras artitmestiske cpu-test. 804 point i CineBench R15 multi-cpu-testen, og 171 point i single cpu-testen.

Se også:  HP laver laptop i træ

Ram er selvfølgelig også vigtige for ydelsen, her er det muligt at udstyre Z2 Mini G3 med 32 GB ram, men testeksemplaret er ‘blot’ udstyret med 16 GB. I betragtning af, at der trods alt ikke er tale om den kraftigste workstation på markedet, er det en overvejelse, man kan tage. Sidste tandhjul i ydelsen er det indbyggede drev, og her overbeviser testeksemplaret.

Det undrer ikke, da denne workstation er udstyret med et 512 GB PCI-E ssd fra Samsung, der slet og ret giver en meget responsiv brugeroplevelse og lynhurtige loadtider blandt andet.

HP Z2 Mini G3 Workstation
  • Ydelse
  • Støj
  • Energiforbrug
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Det er ikke for meget at udnævne HP Z2 Mini G3 Workstation til den “største” blandt de små. Det er nemlig en meget vellykket computer målrettet seriøst erhvervsbrug, der sprænger rammerne for, hvad man kan på lidt plads.«

Nøgletal
Pris: 18.199 kr.
Processor: Intel Xeon E3-1245 v5
Grafikkort: Nvidia Quadro M620
Ram: 16 GB ddr4 2133 MHz
Drev: Samsung PCI-E SSD 512 GB
Netværk: 1 Gbit/s LAN, 802.11 ac
Wi-Fi
Tilslutninger: 4x USB 3.0, 2x USB 3.1 Type-C, 4x DisplayPort 1.2, hovedtelefon/mikrofon-stik

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på HP Workstation Z2 Mini G3 (1CC38EA)
TAGS
HP
multiprinter
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S