Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Victus 16: Stilsikker gamer til fornuftig pris

HP kommer flot fra start med sin nye serie af gaminglaptops. Den første model byder på solid power til fornuftige penge, men skærmen er lidt uskarp.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke længe siden, vi testede nogle af markedets mest ekstreme gaming-laptops. Her klarede HP Omen 16 sig glimrende med en ”bedste køb” award som belønning.

Med denne Victus 16 har HP skabt en billigere model, men bygget over en lignende skabelon.

Elegant – men lidt skrabet

Det er en skabelon som vi kun kan erklære os som tilhængere af. Victus er en af de mest stilrene gaminglaptops, vi har set i nyere tid. Den er stort set fri af gaming-lir. Der er ikke engang lys i tastaturet, hvilket nogle nok vil savne.

Tasterne er dog glimrende. Der er fin vandring og hurtig respons. De gør sig godt til både gaming og arbejde. Touchpaden kan vi heller ikke klage over. Den er stor, præcis og responsiv.

Victus 16 kan således fint klare studierne eller arbejdet, når du ikke gamer. Vi havde gerne set mulighed for login med enten ansigt eller fingeraftryk, men det kan man ikke.

Victus 16 fås med forskellige skærmkonfigurationer. Vores testmodel havde Full HD ips-skærm med 144 Hz opdatering. Farverne er fine, men lysstyrken er ikke overvældende, og vi må konstatere at opløsningen er i underkanten for en skærm af denne størrelse. Der er en vis uskarphed og pixelering.

Heldgivis kan Victus 16 fås med QHD-skærm. Merprisen for denne vil være godt givet ud. Så burde der være gundlag for en helt upåklagelig oplevelse. Lyden fra de indbyggede B&O-højttalere er klar og åben, dog uden megen bund.

Solid gamingoplevelse

Et GeForce GTX 3060 grafikkort giver godt med kræfter til at kværne spilframes igennem. I Battlefield V præsterede Victus 16 over 70 fps, da vi benchmarkede i 3D Mark med Time Spy.

Grafikscoren var 7322, og den samlede samlede score, når kræfterne fra Ryzen 7-processoren lægges til, var 7465. I Firestrike fik vi 17.316 samlet.

Det er ikke på niveau med de stærkeste gaminglaptops, men mere end tilstrækkeligt til en god oplevelse i stort set alle spil. Maskinen er ikke lydløs. Man er ikke i tvivl om, at den knokler, når spillene ruller over skærmen, men vi har oplevet værre.

Den testede maskine har 16 GB DDR4-ram og 512 GB NVMe-ssd af en relativt hurtig slags (3494 MB/s sekventiel læsning og 3031 MB/s sekventiel skrivning) – dog ikke PCIe 4, så her er vi heller ikke i top, men i tilpas gear til en rigtig glimrende oplevelse.

På porte er maskinen fint med. Der er HDMI 2.1, så du kan sende grafikken af sted til en ekstern skærm i 4K 120 fps, og den er også godt forsynet med USB 3.2-porte.

Dog havde en USB 3.2 gen2 x2 eller en Thunderbolt 4-port klædt maskinen. Til internet og trådløs forbindelse er der Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.2.