Home » Bærbar computer » HP Spectre Folio [TEST]: Luksuslaptop i læder
HP Spectre Folio [TEST]: Luksuslaptop i læder

HP Spectre Folio [TEST]: Luksuslaptop i læder

Share

HP Spectre Folio er en hybrid-bærbar i den bedre klasse, iklædt et iøjnefaldende design af ægte læder

Hvad skal man gøre for at skille sig ud på pc-markedet i dag? Man kan ikke bare lave endnu en blank aluminiumslaptop. Læder kunne være svaret. Det er i hvert fald hvad HP har kastet sig ud i med Spectre Folio, som vel nok er verdens første hybrid-bærbar skabt med et ydre af ægte kernelæder.

Tre tilstande

For at ret skal være ret, er der måske i virkeligheden mest tale om en ultratynd aluminiumsbærbar indkapslet i en overflade af læder. Et slags permanent cover, dog med integreret touchpad i læderdelen under tastaturet. Vi havde gerne set, at man havde forsøgt at smelte metal og læder lidt bedre sammen.

Men der er dog en mening med, at skærmen stikker lidt ud af læderet. Da der her er tale om en 2-i-1-maskine, er det i sagens natur muligt at flippe skærmen rundt for at skifte mellem forskellige tilstande. Det sker på en lidt anderledes måde end andre hybrider, vi har prøvet.

Se også:  HP Elitebook Dragonfly G2 [TEST]: En letvægter af fineste kvalitet

På midten af læder-bagcoveret er et knæk, så skærmen kan vippes bagover. Det giver mulighed for at lægge touchskærmen ned, så fronten er udad og bagsiden dækker tastaturet. På den måde får du en tablet. En lille hældning fra toppen gør, at den bliver nemmere at betjene i liggende tilstand. Det er da heller ikke ligefrem en tablet, du har lyst til at sidde med i hånden for længe, for Spectre Folio er ret tung.

Du kan også stoppe halvvejs og lade underkanten af skærmen ramme den magnetiserede hvileposition foran tastaturet. En god stilling, hvis du vil nyde underholdning eller foretage andet, hvor du vil have skærmen tættere på og ikke har brug for tastaturet. Det kunne være kreative grafiske opgaver. Der medfølger en pen, så du kan tegne, skitsere og redigere i hånden. En aktiv digital pen af ganske glimrende kvalitet, med fin respons og høj præcision.

Se også:  HP Chromebase 22-aa0803no [TEST]: Her er der Chrome i den stationære computer

Når du skal afsted, klapper du laptoppen sammen med lædersiderne udad og smider maskinen i tasken. Så ligner den en god gammeldags lædermappe eller en forvokset notesbog. Det virker som læder af fin kvalitet, der formentlig nok skal ældes med ynde. Tydelige syninger, der hvor bagsiden knækker, understreger det omhyggelige håndværk.

Hardware af høj klasse

Spectre Folio er forsynet med en rigtig glimrende 13,3”-skærm med høj lysstyrke, så du faktisk kan bruge den i direkte sollys uden de helt store problemer. Tastaturet er ligeledes af høj klasse, med fint mellemrum og god vandring i tasterne, trods den ret flade profil.

Bang & Olufsen har hjulpet med højttalerne, som med fintprikkede huller tager en del plads nedenfor skærmen. Det resulterer i ganske glimrende lyd, omend der efterhånden er mange producenter, som er begyndt at gøre en del ud af lyden i denne slags maskiner, og Spectre Folio når ikke helt op blandt de bedste.

HP Spectre Folio
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Byggekvalitet
  • Batterilevetid
  • Pris

Dommen

»Den er ret tung, og vi kunne godt have ønsket, at metal og læder smeltede bedre sammen. Byggekvaliteten er der dog intet at sætte på, og Spectre Folio har unægteligt sit eget look. Ydelsen er middelmådig, men skærm, tastatur og lyd er af høj klasse.«

Pris: 14.999 kr.
Skærm: 13,3”, full HD, IPS
Grafikkort: Intel UHD Graphics 615
Processor: Intel Core i5-8200Y
Ram: 8 GB lpddr3-1866 SD ram
Drev: 512 GB PCIe NVMe M.2 SSD
Tilslutninger: 2 x Thunderbolt 3,
1 USB Type-C 3.1 Gen 1, aux/mic
Tilbehør: HP Digital Pen
Vægt: 1,47 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Folio
HP
spectre

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S