Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

HP-printer lever ikke op til forventningerne

Ny alt i en-printer fra HP tilbyder mange fristende og lovende muligheder, ikke mindst en meget attraktiv pris. Men den leverer ikke rigtig varen, når det kommer til udskriftskvalitet.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

HP OfficeJet 6700 Premium e-All-in-One er efterfølger og lillebror til HP OfficeJet Pro 8600 Plus e-All-in-One, og som lillebror er den mest rettet mod kontorarbejde, men den er fysisk mindre og ikke helt så robust. Denne kombination betyder, at printeren bedre passer ind i hjemmekontoret eller på det meget lille kontor og endnu bedre som en personlig printer.

Da printeren var blevet pakket ud, stod to ting klart for os. Dels at den ikke har ændret design ret meget i forhold til sin storebror, dels (hvilket følger af første observation) at den minder en hel del om Lexmarks printere i udseendet. Hvem der kom først, skal vi lade være usagt, men det er tydeligt, at nogen er blevet inspireret af hinanden.

Det er små ting lige fra udseendet af betjeningspanelet og ikoner på det til designet af arkføderen.

Som sin forgænger er OfficeJet 6700 multifunktionsprinter, hvorfra du kan udskrive, kopiere, scanne og faxe. Sidstnævnte er ikke en stor salgsparameter i Danmark, men noget, de lægger stor vægt på i USA.

Den skal dog have stor ros for at stille hele tre interfaces til rådighed. Printeren har både interface til ethernet, WiFi og AirPrint. Samtidig er det en såkaldt ePrinter, hvilket betyder, at du kan sende e-mails til printeren og få udskrevet indhold eller vedhæftede filer.

Masser af muligheder

Med de mange spændende funktioner og den relativt lave pris er der ingen tvivl om, at dette er en printer, der giver rigtig meget for pengene. Traditionelt set er HP også en producent, der leverer printere, der skriver ud i meget høj kvalitet, så vores forventninger var høje på det område, men som testen skulle vise, så kunne printeren ikke helt leve op til vores høje forventninger.

Men for lige at blive ved de mange positive ting, som printeren i øvrigt præsenterede os for, har printeren en meget stor papirbakke, der kan holde helt op til 250 ark A4-papir. Det passer fint ind i konceptet med, at printeren er rettet mod hjemmekontoret eller det lille flermandskontor. Desværre kan printeren ikke udstyres med en ekstra papirbakke, hvilket ellers kan være ønskeligt for en kontorprinter, så der er plads til både specielt brevpapir og almindeligt hvidt papir.

Printeren kan også skrive ud i automatisk duplex, så har du brug for at skrive ud på begge sider, eller ønsker du blot at spare på papiret, så klarer OfficeJet 6700 let den sag for dig. OfficeJet 6700 er udstyret med en såkaldt Auto Document Feeder (adf), du kan bruge, når printeren skal bruges til at kopiere eller scanne med. Den kan håndtere op til 35 stykker papir, hvilket er helt fint, og i den tid, vi brugte printeren, oplevede vi aldrig papirstop, hverken i adf eller fra papirbakken.

Opsætningen helt standard, og dog …

I princippet er der ikke meget at sige om opsætningen. Der er en fin hurtigguide, der primært fortæller dig, at du skal sætte strøm til printeren og så følge den anvisning, der bliver givet på displayet. Det gjorde vi så, og ret hurtigt kom printeren og fortalte os, at vi skulle åbne for det forreste dæksel og sætte printerpatroner i printeren.

Men inden vi havde fået pakket de fire patroner ud (ros til HP for fire separate printerpatroner), så brokkede printeren sig over, at der ikke var papir i printeren, så vi kunne udskrive en testside. Det undrede os en del, men da vi fik sat patronerne og papir i printeren, blev både den og vi glade, og der blev fint udskrevet en testside – så langt så godt.

Videre i opsætningen koblede vi printeren til vores trådløse netværk, og det var så her, vi også skulle vælge, om vi ville bruge WebApps, hvilket vi sagde ja til. Men uanset hvor mange gange vi prøvede, så fik vi den lakoniske besked, at printeren ikke kunne kontakte serveren, og selvom vi efterfølgende prøvede mange gange, så lykkedes det os aldrig at få installeret de WebApps, så hvilke muligheder de gav, må stå hen i det uvisse.

Resten af installationen skulle nu foregå på vores computer, så vi gik i gang med at installere den medfølgende software, eller skulle vi sige bloatware.

Ud over de nødvendige drivere blev vi præsenteret for en mængde software, vi kunne installere på vores computer, og det var langtfra let at finde ud af, hvad vi skulle beholde, og hvad vi skulle undlade.

Typisk HP

Dette er desværre noget, vi ofte ser, og HP er en fin repræsentant for producenter af hardware, der mener, at jo mere software de kan smide ind på vores stakkels overbelastede computere, desto bedre. Vi valgte nogle af programmerne fra og lod nogle blive, men hvorfor der skal installeres en fem-seks programmer ekstra på computeren, går over vores forstand. Irriterende er det.

Under installationen skulle vi så gå online og oprette printeren hos HP, så ePrint kan bruges. Det er en ret fin funktion, der gør, at du kan sende e-mails til printeren, når du er på farten, og så ligger udskriften pænt i printeren, når du kommer hjem. Du kan sende de fleste billedformater, pdf-filer, Word-dokumenter og Excel-ark. Du vedhæfter dem bare til en mail og indtaster den meget lange e-mail-adresse, som printeren får, og sender mailen.

Det fungerer rigtig godt, og du kan sætte lister op over, hvem der har ret til at sende mails til printeren, så du ikke kommer hjem og opdager, at printeren har skrevet 200 breve ud for naboen.

Udskriftshastigheden ikke i top

Nu var vi så kommet til det, det egentlig handler om: udskriftskvalitet og -hastighed. Så vi satte printeren i gang med at skrive ud, både store farvebilleder, almindelige dokumenter og dokumenter, der blandede billeder og tekst.

Udskriftshastigheden var langtfra så høj, som vi kunne ønske, og specielt ved farveudskrifter ventede vi længe på, at printeren overhovedet gik i gang, og når det først var sket, så måtte vi igen vente længe på, at udskriften blev færdig.

Sjovt nok var det ikke tilfældet, når vi valgte at skrive ud fra vores iPad. – Her gik det godt nok hurtigt, uden at kvaliteten var dårligere, end når vi sendte samme dokument til udskrift via vores computer.

Vi gik nu i gang med at granske udskrifterne og blev ikke imponerede. Når det er sagt, så er det ikke, fordi det var dårlige udskrifter, men farverne stod bare ikke så skarpe eller klare, som vi kunne ønske, og vi har klart set bedre udskrifter på andre printere fra HP, hvorfor vi blev ekstra skuffede.

Men tager vi prisen med i betragtning, bliver udskrifterne mere acceptable. Dog når der er fire separate blækpatroner og en meget fin dråbestørrelse, bør udskrifterne bare være bedre, end dem vi så.