Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Omen 16: Gennemført gamer til flot pris

Vi er ikke på topniveau i alle aspekter, men til prisen er dette en glimrende maskine.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man skal selvfølgelig gå efter det stærkeste grafikkort, hvis pengepungen tillader det, men kan man leve med det næstbedste, er der altså seriøse penge at spare. Det er Omen 16 et fint eksempel på.

I stedet for et GeForce RTX 3080, som de dyreste i testen kommer med, leveres denne maskine med et GeForce RTX 3070.

https://www.altomdata.dk/6-staerke-tips-naar-du-koeber-gamingbaerbar/

Forskellen er til at se i vores benchmarks, men kræfterne er ikke desto mindre på et niveau, som er ret vanvittigt målt ud fra almindelig målestok.

Fornuftigt disponeret

I OpenCL i Geekbench hedder ydelsen 105.129, i Time Spy på 3DMark hedder den 8035 og i Firestrike lander vi på 17.667. Det er særdeles fine tal, omend vi ikke kunne klemme helt så mange fps ud af Omen, som du kan på RTX 3080-maskinerne.

Processorydelsen ligger i den lavere ende af testfeltet, men igen ... vi taler vanvittige gaming-maskiner her. Så målt ud fra de standarder er ydelsen faktisk skyhøj. 1281 i single-core og 8015 i multi-core i Geekbench 5.

På diskydelse er den helt i front. Maskinen har PCIe Gen4x4 og er forsynet med en ssd, der kan udnytte det. Vi måler 6648 MB/s i sekventiel læsehastighed og 5068 MB/s i sekventiel skrivehastighed. Det er næsten ligeså godt som med testens dyre maskine fra Asus.

På arbejdshukommelse er der anvendt DDR4-ram og blot 16 GB af den. Der er dog et sted, der nemt opgraderes, hvis behovet skulle opstå.

Batterilevetiden er middelmådig. Vi fik cirka halvanden time ved moderat brug.

Det er samtidig en maskine, der larmer ret meget, når den knokler.

Gode forbindelser

Stilmæssigt er det den dyre maskine fra Asus, Omen er nærmest beslægtet med. Der er knap så meget lir, men ikke desto mindre er der tale om en rendyrket gamingmaskine i design og udformning. Der er konfigurerbart lys i de sorte taster, som har dyb vandring, stort mellemrum og markant klik, som man kender fra klassiske gamingtastaturer.

Den fine antireflekterende 16” WQHD ips-skærm med 165 Hz opdatering leverer et flot billede, mens de indbyggede B&O-højttalere gør det hæderligt, dog uden at være så bredspektrede i lyden som testens bedste.

Omen 16 er gavmildt doseret med tilslutninger. Med HDMI 2.1 er der mulighed for at fodre en 4K-skærm med 120 Hz billeder, og med Wi-Fi 6E er du sikker på fuld gennemstrømning, når du henter tunge spil fra skyen. Derudover er der Mini DisplayPort, USB i diverse afskygninger og endda kortlæser.

Det er ret godt gået for en gamingbærbar, der er så forholdsvis ”billig”, som Omen 16 er. Den snupper titlen som ”bedste køb” tæt forfulgt af MSI Delta 15.