Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Mixed Reality Headset: Træd helt ind i Windows

Windows Mixed Reality lader dig bogstaveligt talt træde ind i Microsofts styresystem, så du kan interagere med alt fra Office-dokumenter til spil og video i en virtual verden. Vi testede HP’s bud på et Mixed Reality-headset .

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mixed Reality er en åben platform fra Microsoft. Alle producenter kan i princippet skabe deres eget headset til den, ligesom alle udviklere kan skabe indhold til den.

En slags VR-udgave af Windows er vel, hvad platformen bedst kan betegnes som. Ved at bevæge sig rundt i et hus får man adgang til mange af de velkendte funktioner fra styresystemet blot i VR-form.

Systemet fungerer helt udmærket, og der er allerede ved at være et anstændigt udvalg af apps i forskellige genrer. Der er også adgang til SteamVR, så du kan spille en række af de glimrende VR-spil, der gemmer sig her.

Vi testede HP’s bud på et Mixed Reality-headset.

Høje krav til din hardware

Det adskiller sig ikke væsentligt fra Lenovos headset, som vi også har haft fingrene i, og vi forestiller os, at det samme ville gælde, hvis vi sammenlignede med Asus’ eller Dells’ headsets til Windows Mixed Reality. De er alle baserede på nogenlunde samme specs og konstrueret efter nogenlunde samme formel, dog med hver deres look.

Kravene til hardware er høje. En processor og et grafikkort af den bedre kaliber er nødvendig for overhovedet at få lov at bruge headsettet. Kan computeren leve op til dette, er du dog nemt i gang. Da systemet er Windows-baseret er det blot at plugge headsettet i Windows-computeren, så starter processen automatisk.

Der skal downloades og installeres en del, men det sker af sig selv, og du føres let og sikkert gennem kalibreringen.

Nemt at komme igang

Den store fordel ved headsettet er, at kameraer ikke er nødvendige for, at dine bevægelser kan registreres. Der sidder sensorer i headsettet, som klarer den sag.

Det betyder, at det er meget nemmere at komme igang, end det er med HTC Vive. Billedkvalieteten er dog ikke på højde med HTC’s headset, og derfor bliver oplevelsen heller ikke så god. HP har dog allerede meldt sig på banen med et nyt professionelt Mixed Reality headsets med bedre billedkvalitet. Vi glæder os til at se om det kan matche Vive: HP klar med professionelt VR-headset