HP Elite x3 [TEST]: HP leverer multiværktøj til de mobile arbejdere

HP Elite x3 [TEST]: HP leverer multiværktøj til de mobile arbejdere

Share

HP Elite x3 ligner en smartphone, den fungerer også som en. Den er dog tiltænkt at skulle være et personligt værktøj, der samler dit arbejdsliv i én enhed. Men tanken stopper ikke her

Det vil ikke være alle, der i kraft af deres arbejdsopgaver vil kunne drage nytte af en HP Elite x3, det har så heller ikke været meningen fra HP’s side.

HP Elite x3 er en Windows 10 Mobile enhed, der er beregnet til ham eller hende, der i løbet af en arbejdsuge kommer vidt omkring, og som ikke har en fast tilknyttet arbejdsstation hvorfra alt foregår.

Det kan være alt fra folk beskæftiget med marketing, account managers, montører, servicefag i almindelighed, og andre der har brug for hele tiden at være online, mens de er på farten.

Samtidig skal vedkommende kunne få adgang til, og til enhver tid kunne benytte den software, som vedkommende har brug for, for at kunne udføre sit arbejde.

Se også:  Test: Megamobil med to skærme

HP Elite x3 er i princippet en 3 i 1-enhed, der skiftevis kan benyttes som smartphone eller tablet, som bærbar, samt som stationær pc.

En enhed, flere scenarier

HP Elite x3 er som sagt i bund og grund en smartphone med en Qualcomm Snapdragon 820-processor og Windows 10 Mobile.

Takket være Windows 10 og Continuum, så kan du nu tilslutte en Windows 10 Mobile smartphone som Elite x3 til din computerskærm og fortsætte med at benytte den som stationær pc i stedet.

Det kan gøres via en understøttet trådløs adapter, eller via den meget solide HP Desk Dock, hvor det samtidigt er muligt at tilslutte mus og tastatur.

Til de situationer, hvor der er behov for en bærbar og ikke en stationær, tilslutter man sin Elite x3 til HP’s Lap Dock. Igen kan det gøres trådløst, eller man kan tilslutte den via et USB Type-C- kabel.

HP Lap Dock

HP Lap Dock forvandler Elite x3 til en bærbar computer, hvor du kan arbejde via HP Workspace.

HP Lap Dock ligner en i øvrigt stilren og velbygget bærbar. Men det er blot en 12,5”-skærm med tilhørende og i øvrigt udmærket tastatur. Der er integeret batteri med indikatorlys og interfaces.

Se også:  Den nye OnePlus 5 kan købes i næste uge - hvis man er hurtig

Dermed kan Elite x3 anvendes på samme måde, og udfylde den rolle som smartphone, bærbare og stationære plejer at gøre. Det er klart, at kræfterne er begrænset, men her træder ikke mindst HP Workspace ind i billedet, hvorved det hele lige pludseligt giver endnu mere mening.

HP Workspace

Selve humlen ved HP Elite x3 er dels, at man kan benytte samme enhed til alt ens arbejde, støttet af diverse udvidelsesenheder. Det er i den forbindelse ikke så meget meningen, at man skal arbejde lokalt på enheden, de 64 GB er jo trods alt også begrænset.

Det er snarere tænkt således, at medarbejderen logger sig på virksomhedens virtualiseringsserver.

For at understrege grundtanken bag Elite x3 har HP skabt HP Workspace. Det er en abonnementsløsning, hvor den enkelte medarbejder i virksomheden får adgang til sin personlige virtuelle server.

Del denne