Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Elitebook x360: Ultratynd businessbærbar blokerer for nysgerrige blikke

Den nyeste version af Elitebook x360 giver dig ikke bare fin ydelse og batterilevetid men sørger også for, at ingen kan kigge med over skulderen, når du arbejder på farten.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er en fordel – og ofte en nødvendighed – at kunne arbejde på farten. Dokumenter og informationer er dog mere sårbare, når de forlader virksomhedens trygge rammer. Det er derfor værd at have tanke på sikkerheden, når man investerer i en bærbar til businessbrug. Med HP’s nye Elitebook er der tænkt på stort set set alt for at holde dine data sikre.

Reparerer sig selv

Du får ikke bare skræddersyet software til at undgå farlige hjemmesider, fange skidt, der vil inficere din pc og alt, der ellers findes af trusler i dagens it-verden. Skulle uheldet være ude og systemet angribes af ondsindet indhold, så beskyttes din BIOS og de vitale dele af pc’en desuden med Sure Start Gen3-teknologi, der også er i stand til at gendanne pc’en udenom styresystemet og reparere sig selv.

Slidstærkt design

Det er dog ikke kun i det indre, sikkerheden ligger. Den slanke, og ret lette bærbar er skabt i stærk CNC-aluminium og har bestået en MIL-STD 810G-test, der garanterer, at den kan klare nogle knubs.
Der er også inkluderet en fingeraftrykslæser, bekvemt placeret lige under tastaturet, så man har en ekstra sikkerhedsløsning til at logge på pc’en.

Det baggrundsbelyste tastatur er af høj kvalitet. Skulle uheldet være ude, og du spilder en kop kaffe ud over det, så er det skabt til at kunne overleve dette via et lille afløb til væsker. Touchpad’en er ligeledes af den mest avancerede slags med billedsensor og mulighed for multitouch-kommandoer.

Skærmer for nysgerrige blikke

Som navnet antyder, er Elitebook x360 skabt med en touchskærm, som kan vippes hele vejen rundt, 360 grader. Det betyder, at du kan bruge maskinen som en tablet, hvis du ønsker det, eller stille den op som et lille tv for at se video eller foto.

Skærmbilledet står flot og farvestærkt, og der er glimrende betragtningsvinkler – i hvert fald indtil du trykker på Sure View-knappen. For så bliver det stort set umuligt at se, hvad der sker på skærmen, medmindre du sidder helt ligefor. Computeren lægger nemlig et filter nedover, så du kan arbejde i fred og ro med fortroligt materiale uden at bekymrer dig for, om nogen kigger med, selv når du sidder et offentligt sted. Et klik mere og skærmen er tilbage i almindelig tilstand – let og ligetil.

Topklasse

Ydelsen er i den rigtig gode ende. Det er få ting, du ikke vil kunne klare med maskinen, som føles særdeles hurtig og responsiv, ikke mindst takket være hurtig ram og en god ssd. Batterilevetiden er også imponerende. Et par dage på en opladning er faktisk ikke umuligt. Også når det kommer til tilslutninger, såvel fysiske som trådløse, er du godt dækket ind.

Der er således ikke meget at sætte en finger på ved Elitebook x360, andet end den er så hundedyr, at den kan være uden for rækkevidde for langt de fleste brugere. Men for dem, der vælger at smide pengene efter den, er der en sand state-of the-art oplevelse i vente.