Home » Bærbar computer » HP Elite Folio 13.5″ [TEST]: Toplækker hybrid-maskine med lang batteritid
HP Elite Folio 13.5″ [TEST]: Toplækker hybrid-maskine med lang batteritid

HP Elite Folio 13.5″ [TEST]: Toplækker hybrid-maskine med lang batteritid

Share

Med sit sorte læderlignende look er den som skabt til attache-tasken, mens dens fleksible 2-i-1-design og imponerende batteritid gør den oplagt til mobilt arbejde. Men skærm og pris trækker ned

For cirka tre et halvt år år siden overraskede HP med en læderklædt bærbar, som gav et frisk pust til markedet af sølvgrå laptops. På den korte tid der er gået, er der imidlertid sket en del med dyre-etisk, bæredygtighed m.m.. der gør at ægte læder ikke længere sender det bedste signal.

HP holder dog fast i æstetikken med den nye Elite Folio, der i stedet for den ægte vare er iklædt syntetisk læder (polyvinyl) og langt henad vejen skabt i genbrugte og bæredygtige materialer. Vi blev dog snydt ved første møde, så dem med en forkærlighed for det animalske materiale, kan roligt overveje dem.

Uanset ægtheden er det en lækker maskine, der udstråler seriøsitet og afslappet overskud. Den ligner en forvokset notesbog og passer perfekt i forretningsmandens attache-taske.

Fleksibelt design

Bag coveret gemmer sig en Windows-baseret 2-i-1-maskine. Skærm og keyboard er separeret, lidt som en tablet med et eksternt keyboard, bortset fra at de to dele er bundet sammen af coveret. Man kan ikke skille dem ad.

En spøjs konstruktion, der dog giver mulighed for nyttige brugstilstande; almindelig laptop-tilstand såvel som fremrettet eller liggende skærm, hvor kun touch-displayet er tilgængeligt – smart når du vil tegne eller skrive i hånden. Til det formål medfølger en aktiv pen, nedlejret i tastaturet. En pen af ganske udmærket kvalitet, ligesom også det bagbelyste keyboard og touchpad’en er ganske udmærkede for denne type enhed.

Se også:  HP Envy Inspire 7920ez [TEST]: HPs printer styres med super smart app

I hver side af tastaturet er højttalere leveret af B&O, og de gør, inden for de beskedne rammer, der er sat til rådighed, et fint job.

I toppen af skærmen er et ganske glimrende kamera (med fysisk skyder for at skærme det) til videosamtaler og maskinen er desuden forsynet med anstændige mikrofoner, så man kan foretage pålidelige online-møder.

Mobilprocessor giver lang batteritid

Maskinen kører Windows 10, men ganske bemærkelsesværdigt er den udstyret med en Snapdragon-processor. En type vi ellers forbinder med smartphones. Den leverer ikke overvældende ydelse, men fint til almindelige arbejdsopgaver. Dens store force er i stedet batteritiden, som sikrer, at Elite Folio er kørende op til 20 timer inden den skal i opladeren. Og det kan være mere af væsentligt større nytte end lidt ekstra hestekræfter, når man sidder i toget, langt fra en stikkontakt.

Et plus er også at den kommer med indgang til simkort, så man kan koble sig på 5G-netværket (eller 4G), når man er på farten. Der er ligeledes Wi-Fi 6 til hurtig netforbindelse i hjemmet eller på kontoret.

Derudover er den til den skrabede side, når det gælder forbindelser. Foruden obligatorisk minijack til lyd er der blot to USB Type-C-porte med 5Gbps-overførsel samt understøttelse af DisplayPort 1.4 og strøm. Den ene af dem vil være optaget, når du oplader maskinen.

Se også:  HP Spectre x360 16-f0035 [TEST]: Til effektivt arbejde – og fortjent pause bagefter

Med 16 GB ram og 512 GB SSD i den testede maskine, er man ret godt kørende med arbejdshukommelse og lager.

Skærmen hæmmer oplevelsen

Maskinens største svaghed er desværre skærmen. Der er for så vidt tale om et udmærket 13.5″ IPS-panel med 1920 x 1280 pixels, 1000 nits lysstyrke og anti-refleksiv belægning.

Problemet er at HP i denne model har smidt deres Sure View sikkerheds-teknologi på, så skærmens indhold er skjult for dem med nysgerrige blikke. Teknologien indsnævre betragtningsvinklerne, så kun den der sidder lige foran kan se hvad der er på skærmen.

Det fungerer udmærket, problemet er at denne effekt ikke forsvinder helt, når man slår funktionen fra. Betragtningsvinklerne bliver ved at være ret begrænsede. Sidder du ikke helt lige for, toner billedet ud og mister farver. Det hæmmer desværre oplevelsen en del, så hvis du overvejer at købe denne ellers udmærkede maskine, vil vi anbefale at gå efter en model uden Sure View.

HP Elite Folio kan nemlig være et utrolig lækkert og fleksibelt værktøj til mobilt arbejde, om end prisen er lidt ude af proportioner. Priserne ligger fra 16.000 kroner eksklusiv moms.

Bedømmelse:
Kvalitetsindtryk: 5/6 stjerner
Brugervenlighed: 5/6 stjerner
Funktioner: 5/6 stjerner
Ydelse: 3/6 stjerner
Pris: 2/6 stjerner
Samlet: 4/6 stjerner


TAGS
Folio
HP
Hybridcomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S