Hovedtelefoner [TEST]: Trådløse hørebøffer uden så meget pjat

Hovedtelefoner [TEST]: Trådløse hørebøffer uden så meget pjat

Share

Plantronics Backbeat 500 har knapper på både højre og på venstre ørekop, hvilket gør, at det tager længere tid at vænne sig til at bruge dem. Og da knapperne til musikkontrol sidder direkte på ydersiden af højre ørekop, kommer man nemt til at skubbe hovedtelefonen skævt, når man betjener knapperne.

Forskel i batterilevetid

Trådløst tilkobling til din smart-phone, tablet eller computer sker nemt via Bluetooth på alle tre modeller. Der følger dog også almindeligt minijack-kabel med, så du kan tilslutte analogt.

JBL har et lille smart trick i ærmet med ShareMe-funktionen, der gør det muligt at dele musikken videre trådløst til ethvert andet Bluetooth-headset. Det fungerer nemt og uden problemer.

Trådløs teknologi kræver strøm, og derfor må du have hovedtelefonerne i opladeren engang imellem. Der er stor forskel på, hvor længe batteriet holder. Topscoren er ubetinget Crusher Wireless som leverer op til 40 timers spilletid på en opladning.

Se også:  Plantronics BackBeat FIT 305 [TEST]: Godt trådløst trænings-headset til fin pris

De to andre ligger tæt op ad hinanden med op til 20 timer hos Everest 310 og op til 18 timer hos Backbeat 500. Sidstnævnte har dog en særlig Deepslepp-dvaletilstand, der holder på batteriet i op til 6 måneder i standby-tilstand.

Generelt god lyd

Vi var generelt positivt overraskede over lydkvaliteten fra de tre testdeltagere. At Backbeat 500 var mindst imponerende var forventet prisen taget i betragtning, men trods dette lød de faktisk ganske okay. Bassen er hverken stor eller specielt velartikuleret, og der er en lille tendens til skærende mellemtone, men lydbilledet er homogent og behageligt at lytte på. Lyden kommer dog ikke ud af pappet på samme måde, som hos de to andre.

Du får en flot og detaljeret lyd med fin fylde hos Everest 310 – i hvert fald så længe du holder lydstyrken på et moderat niveau. Skruer du op, bliver de hurtigt lidt skingre at lytte på.

Se også:  KEF Space One Wireless [TEST]: Design og byggekvalitet i top

Det oplever man ikke hos Crusher Wireless, som har mere tyngde og generelt et større lydbillede med plads til, at alle elementer får lov at ånde, medmindre du begynder at skrue op på den dedikerede basknap på venstre ørekop. Så drukner det hele hurtigt i bas. Hold fingrene helt fra den. Der er rigeligt med bas i forvejen.

Alle tre har indbygget mikrofon, så du kan foretage opkald fra dem. Til det formål får du faktisk bedst lyd hos Plantronics.

Vi er ikke helt oppe at ringe over nogen af de tre modeller, men trods den rungende resonans-effekt, er der mest der taler til Crusher Wireless’ fordel. De sidder godt på hovedet, har lang batterilevetid og leverer en stor, fyldig og engagerende lyd med masser af plads til detaljerne i musikken. De løber derfor med sejren.

Del denne