Home » Transport » Hövding 3 [TEST]: Den smarte cykelairbag har fordele og ulemper
Hövding 3 [TEST]: Den smarte cykelairbag har fordele og ulemper

Hövding 3 [TEST]: Den smarte cykelairbag har fordele og ulemper

Share

Det er godt fundet på! Hövding ødelægger ikke frisuren og passer på hovedet i de fleste tilfælde. Og så har den et par smarte trådløse tricks i ærmet.

Hvis du har undret dig over, hvorfor cyklister kører rundt med en stor krave om halsen, er det, fordi de har valgt at beskytte sig med en cykel-airbag fra Hövding. Test refereret af Malmø-firmaet viser, at den oppustelige hjelm leverer bedre beskyttelse end en almindelig cykelhjelm, og teknologisk set er den også betydeligt mere fremme i skoene, især den nyeste model (se hvordan den fungerer i tilfælde af et uheld i videoen på næste side).

Det har dog på det seneste været fremme, at Hövding i nogle særlige situationer ikke er lige så sikker en løsning som en traditionel cykelhjelm. Hvis man kører frontalt ind i en anden cyklist eller et køretøj, vil den trods en reaktionstid på 0,1 sekund måske ikke nå at åbne sig i tide til at yde den nødvendige beskyttelse.

Se også:  Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel
Taler sammen med mobilen

Den nye Hövding har fået Bluetooth, så du kan koble den til mobilen. Det gør det muligt at se batteristatus samt statistik på sine cykelture. Den fungerer således som en primitiv tracker, der viser distance, gennemsnitshastighed og de kalorier, du har forbrændt.

Dertil kommer den CO2-udledning, du har sparet ved at vælge cyklen fremfor bilen. Resultatet for det samlede korps af Hövding-brugere vises også. På den måde føler man et fællesskab ved at vælge den grønne transport. Indsamlingen af data har desuden den funktion, at steder med hyppige uheld registreres, så der er mulighed for at fortælle byplanlæggere, hvor det står skidt til med sikkerheden og måske fremadrettet forhindre ulykker.

Pårørende bliver kontaktet

I appen kan du indsætte navn og telefonnummer på dine nærmeste. Skulle uheldet ske, vil de blive kontaktet, når Hövding udløses. Derved ved de, at du er faldet og får besked om din placering.

Se også:  Den populære cykelairbag kan nu ringe efter hjælp, hvis du styrter

I modsætning til tidligere modeller fås den nye Hövding kun i én størrelse, som til gengæld kan tilpasses. Det sikrer, at ingen køber den forkerte størrelse.

Det er dog ikke verdens mest behagelige ting at have om halsen. Den er lidt tung, og den store plastklump kan genere lidt i nakken. Den er heller ikke super diskret, og du er nødt til at overveje, hvordan du vil opbevare den, hvis du tager den med i byen. Man hænger den ikke bare på cyklen – det er den for dyr til. Om sommeren er den også lige lovlig stor og varm at køre med, men om vinteren er det smart, at man kan sætte uldne covers omkring den og bruge den som halstørklæde.

Hövding er ikke super diskret.

Hövding er ikke super diskret.

Vi kommer dog ikke udenom, at der er visse situationer, hvor vi ville foretrække en cykelhjelm.

Hövding 3
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Hövding 3

“Komforten er ikke helt i top, prisen er høj, men den udløses øjeblikkeligt i kritiske situationer og har nogle glimrende funktioner.”

Pris: 2295 kr.
Registrering: 200 gange/sek.
Reaktionstid: 0,1 sek.
Batteri: 15 timers cykling
Kommunkation: Bluetooth
App: Ja
Vægt: 0,8 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Cykel
Hövding

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S