Home » Andet » Hotte gadgets i 2011
Hotte gadgets i 2011

Hotte gadgets i 2011

Share

At spå om fremtiden er altid svært, men Datatid har stukket den elektroniske finger i jorden og fundet frem til noget af det ”elektronik-guf”, vi kan glæde os til næste år.

Bare fordi det er nyt, behøver det jo ikke være bedre, end det du har, men ny teknologi og idéer til forbrugerelektronik er altid sjovt, da det viser de trends og teknologier, vi vil se i fremtiden – både bredt og i den mere nørdede afdeling.

Datatid har talt med producenterne, været på messe i Berlin (IFA) og håndplukket lidt guf, vi kan bruge tid på til næste år. Der er langt mellem ”snapsene”, så vi har nappet dem, vi synes ser mest interessante ud.

iPad ”dræbere”

Apple har jo ikke ligefrem været hurtige til at introducere iPad i Danmark, og det kan være, at det koster dem pladsen som nummer et.

[pt id=’2011671′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Samsung Galaxy Tab”‘]

Samsung Galaxy Tab

For flere kommer med lignende enheder – ikke mindst Samsung med deres Galaxy Tab som er en form for iPad, en mellemting mellem en smartphone og en bærbar computer – også kaldet en tavle-pc eller touch computer.

Den lille enhed bruger Android 2,2 styresystem og vejer blot 380 gram. Den har 7” stor touchskærm og har et kompakt design. Den kan naturligvis køre på dit WiFi, og du kan se film og billeder i fuld HD-opløsning.

Der er masser af tilbehør, du kan købe til Galaxy Tab – blandt andet et fullsize tastatur der kan klikkes på enheden.

Prisen er til gengæld højere end iPad – omkring de 7.000 kroner.
Også Toshiba er klar med en tavle-pc. Folie 100 har 10,1” skærm og kører også på Android 2,2 platform.

Der er indbygget kortlæser, USB 2,0, WiFi med mere. Prisen er til gengæld blot små 3.000 kroner.

Computerskærm med PC-over-IP

Samsung lancerer to computerskærme, der er certificeret til VMwares løsning for computervisualiserede miljøer: NC190 og NC240 på henholdsvis 19” og 24”.

[pt id=’2011670′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Computerskærm med PC-over-IP”‘]

Computerskærm med PC-over-IP

Skærmene er udviklet til en PC-over-IP løsning, og er et alternativ til stationære computere.

I stedet for at brugerne er tilsluttet traditionelle arbejdsstationer ved hver sit skrivebord, forbindes alle brugere gennem én central server. Dermed mindskes behovet for vedligeholdelse, og driftsomkostningerne reduceres. Måske en løsning til familien med stor ”it-drift”?

Skærmene har en opløsning på henholdsvis Full HD og 1280 x 1024 punkter. Tastatur, kamera, højttalere og lignende sættes til skærmenes USB-indgange.

Se også:  Overraskende tæt duel [TEST]: iPad versus Android-tablet

8 lydkanaler på hovedet

7,1 kanal på hovedet og en lydoplevelse der skulle være ekstrem. Det er hvad Sony lover med deres DR-GA500 hovedtelefoner, der er udviklet til FPS (førstepersons skydespil).

Der medfølger en driver-enhed, der skal tilsluttes, som har en 40 mm enhed, så bassen skulle blive dyb og magtfuld.

[pt id=’2011669′ size=’large’ link=’file’]

 

Lyden skulle være nøje afstemt, så du kan holde ud at have dem på i timevis – god idé, da denne type spil jo ofte udvikler sig. Når du køber sættet, kan du få et gratis eksemplar af Medal Of Honor spillet med.

Der findes to modeller – DR-GA200 til 769 kroner og en luksus variant DR-GA500 til 1.599 kroner.

3D i ultrawidescreen

Både tv-producenter og spiludviklere kommer med endnu mere 3D i løbet af 2011 – det kan vel ikke komme som den helt store overraskelse – men skal du have den ultimative oplevelse, må det være via Philips Cinema 21:9 Platinum.

Der er tale om deres tv i ”Bioformat” 21:9, som nu kommer i en variant, der er forberedt på 3D.

[pt id=’2011673′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Philips Cinema 21:9 Platinum”‘]

Philips Cinema 21:9 Platinum

Den 58” store sag leveres med briller og ikke mindst Net TV, som Philips kalder Film2Home, hvor du kan få direkte adgang til masser af film, når det passer dig.

Prisen på herligheden er 39.999 kroner, så du kan godt begynde at spare op nu!

Ny teknologi til hjemmebio

LCD er den mest udbredte teknologi til hjemmebio-projektorer. Nu har Epson taget teknologien videre, og i stedet for at lade lyset passere direkte gennem LCD-panelerne (et til hver af de tre farver i RGB skalaen) lader de nu lyset passere et spejl først.

[pt id=’2011676′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Epson EH-R4000″‘]

Epson EH-R4000

Idéen betyder, at der behøves mindre køling, men lige så vigtigt, at man kan lave en enorm kontrast. Faktisk 1 million til 1 – også kaldet uendeligt.

Den nye teknologi kommer i to modeller, en entry level i model EH-R2000 og en highend model i EH-R4000. Priserne er endnu ikke fastlagt.

Trådløs superlyd

Libratone er navnet på et dansk firma, der laver lyd og ikke mindst trådløse højttalere.

De har begået Libratone Beat, som ifølge dem selv er verdens første high-end højttaler med trådløs teknologi. Højttaleren er aktiv, hvilket betyder, at den har indbygget forstærker.

[pt id=’2011675′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Libratone Beat”‘]

Libratone Beat

Den er udviklet til at levere kvalitetslyd fra iPod, iPad, iPhone – men også fra Mac og pc.

Det specielle ved højttaleren er, at de sender lyden ud i lokalet med en spredning, så den skulle være perfekt, uanset hvor du befinder dig inden for rækkevidden.

Se også:  Epsons projektorer står helt tæt mod væggen og har lydsystem fra Yamaha

Der er tale om en kompakt højttaler, men med samlet 75 watt til rådighed. Der er også analog indgang via kabel, hvis du har brug for det. Højttaleren fylder 47 cm i højden, 19,5 cm i bredden og 15 cm i dybden.

Så den kan godt stå på en reol. Prisen er i nabolaget 4.000 kroner.

Projektor til lommen

Skal der ses film i stort format, når du lige er ude hos vennerne, jamen så hiver du da bare en miniprojektor op af lommen. Philips PicoPix modeller kan bruges via din pc, mobiltelefon eller SD-kort.

Den mindste model, PixoPix 102, kan endda køre via strøm fra USB-stikket. Så du kan i teorien sætte den til din bærbare computer og se film på en hvid væg i nærheden.

[pt id=’2011674′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Philips PicoPix”‘]

Philips PicoPix

Nu er det ikke fordi du kan lege hjemmebiograf. Der er en lysstyrke, der ligger langt under de store typer, og batterilevetiden ligger på omkring 2-3 timer.

Største model, PicoPix 1430, har integreret MP4-afspiller, stereohøjttalere og SD-kortlæser. Så den kan køre som en selvstændig enhed, du kan have med. Prisen for denne er 2.399 kroner.

iPhone dock i særklasse

Vi vil naturligvis se masser af dock-sta-tioner til iPod og iPhone. Men når Altec Lancing laver en, er der grund til at kigge nærmere – de er nemlig kendt som en hifi-producent, der ved, hvordan man skruer ordentlig lyd sammen.

Octiv 102 er en flot og alternativ dock, der henvender sig til lydentusiasten. Den superminimalistiske dock er både oplader og minihøjttaler.

[pt id=’2011667′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Altec Lancing Octiv 102″‘]

Altec Lancing Octiv 102

Designet er som sagt lidt unikt, og med den indbyggede Alarm Rock får du en specialudviklet applikation med udvidede funktioner til vækning med musik. Prisen for den sorte sag er lige under 400 kroner.

Lad tv-udsendelsen følge dig

Loewe TV er nok mest kendt for deres ekstremt flotte design og højteknologiske løsninger. Nu kommer de med en Follow-Me-funktion, som vi har set før i musikanlæg.

Men hos Loewe er det muligt at stoppe en udsendelse, du ser på i et rum, sætte den på pause og fortsætte den på et andet tv i en anden stue. Du får også mulighed for at optage en udsendelse og overføre den trådløst til et andet.

[pt id=’2011677′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Loewe TV med Follow-Me”‘]

Loewe TV med Follow-Me

Det er smart – eneste, og ret store, ulempe er, at det naturligvis kræver Loewe TV, der har denne funktion, og de hører normalt ikke til på de billige pladser hos El-giganten!


TAGS
3D
høretelefoner
ipod dock
Projektor
skærm
Tablet
Trådløs lyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S