Hop i dragten og ind i computerspillet

Hop i dragten og ind i computerspillet

Share

Et dansk firma har udviklet simpel motion capture-dragt, der gør det muligt for enhver at færdes med både krop og bevægelser i en virtuel verden – for eksempel at springe ind i et computerspil

Det kræver hårdt arbejde, gode kontakter og ikke mindst kapital at realisere selv gode projekter. Derfor støtter organisationer som Markedsmodningsfonden lovende, innovative projekter, og et af de projekter, som i år har modtaget støtte, er en motion capture-dragt, der gør det muligt at animere computerskabte figurer til en langt lavere pris end hidtil og uden hjælp fra et filmstudie af amerikanske dimensioner.

Dragten, der er godt nyt til alle gamere, filmskabere, VR-softwareudviklere og mange andre kreative sjæle, har fået navnet Salto, og firmaet bag kalder sig Rokoko.
”Ideen til Salto blev dog selv nærmest undfanget i et filmstudie, ” afslører direktør og grundlægger af firmaet Jakob Balslev. Tilbage i 2010 gik han på filmskolen og skulle lave en animationsfilm sammen med andre studerende, hvoraf mange i dag er blevet partnere i Rokoko.

Se også:  Nintendo Classic Mini [TEST]: NES-konsollen er tilbage!

Del denne