Home » Robot » Hold øje på fabriksgulvet – det vrimler med mobile robotter
Hold øje på fabriksgulvet – det vrimler med mobile robotter

Hold øje på fabriksgulvet – det vrimler med mobile robotter

Share

Ifølge en nylig undersøgelse forventer 78 procent af lederne i industrien at indføre selvkørende, mobile cobotter. I 2024 ventes stort set alle større arbejdspladser at bruge de mobile robotter.

Snart vil det vrimle med mobile robotter på de danske fabriksgulve – det viser en ny undersøgelse. Så er det heldigt, at en af verden største leverandører inden for de selvkørende cobotter er dansk, nemlig MiR fra Odense, der selv står bag den optimistiske analyse.

Et flertal på 78 procent af de adspurgte i undersøgelsen overvejer at indføre autonome mobile robotter, AMR’er, inden for de kommende to år, og i 2024 vil alle større arbejdspladser have fået de nye robotkolleger. Årsagen til interessen er ifølge undersøgelsen, at virksomhederne forventer at kunne bruge teknologien til at fjerne spildtid, øge sikkerheden og frigøre medarbejdere fra manuelle transportopgaver til andre opgaver, hvor de skaber større værdi.

Nordeuropas mest ambitiøse

En af MiR’s udenlandske konkurrenter er Amron, og de har netop installeret ni selvkørende robotter hos armaturproducenten Vola i Horsens. Ifølge Omron er dette Nordeuropas hidtil mest ambitiøse projekt inden for mobile industrirobotter.

Her skal de mobile robotter erstatte rullebaner for at opnå et mere fleksibelt produktion- og logistiksetup, der matcher enkeltstyksproduktionen, hvor alt produceres til ordre.

“Rullebaner er virkelig effektive, men jeg ved ikke, hvordan vores fremtidige produktionssetup ser ud om 10 år. Og hvis du stiller sådan nogle rullebaner op i en produktion, går du hurtigt på kompromis med den fleksibilitet, vi selv går og prædiker. Derfor har vi valgt de selvkørende robotter fra Omron, som er meget mere fleksible,” siger fabriksdirektør hos VOLA, Peder Nygaard.

Det er ikke kun i industrien, at de mobile robotter rykker ind. Også på flere danske hospitaler kører der AMR’er hen ad gangene. Her er det danske MiR, som er markedsledende.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S