Home » Sikkerhed » Hold hackerne væk fra dit hjemmekontor
Hold hackerne væk fra dit hjemmekontor

Hold hackerne væk fra dit hjemmekontor

Share

Mange har flyttet kontoret hjem i privaten, og det giver udfordringer med sikker-heden. Det står hackerne i kø for at udnytte. AOD giver her en lynguide til det sikre hjemmekontor

Mere eller mindre frivilligt har mange af os måttet flytte kontoret hjem på privatadressen. Hjemmekontoret har fået en helt ny og meget mere alvorlig mening. Men det skaber også udfordringer. En af de store er sikkerheden. Siden corona-udbruddet startede, har de it-kriminelle øget deres aktiviteter, for de ved, at hjemmearbejdspladsen kan være det svage led i en organisation eller virksomhed.

Hvis du arbejder på en computer leveret af din arbejdsplads, skal du sikre dig, at IT-afdelingen har konfigureret den til formålet. ”Som minimum skal den blokere al trafik fra andre enheder på dit hjemmenetværk, når du er forbundet med VPN til virksomheden,” siger Leif Jensen, nordisk salgsdirektør i sikkerhedsfirmaet Eset.

Ikke VPN fra egen computer

Dermed forhindres, at for eksempel hjemmets spillekonsol utilsigtet får adgang og i værste fald spreder vira til arbejdspladsens netværk. Derudover er to-faktor-godkendelse for VPN-adgang en ekstra sikkerhed. Bruger du din egen computer, fraråder sikkerhedseksperten brug af VPN for at tilgå arbejdspladsens netværk. I stedet bør du bruge onlineløsninger som Office 365, Salesforce.com samt andre hostede services.
Omgangen med betroede data er også vigtig at sikre.

Se også:  Ny VMware-løsning skal forbedre fjernarbejde og gøre det mere sikkert

”Jeg anbefaler også på det kraftigste, at harddisken er krypteret, så data ikke kan falde i de forkerte hænder ved for eksempel indbrud – samt for at overholde GDPR-lovgivningen,” siger Leif Jensen.

Firewall, VPN og sund fornuft er med til at sikre hjemmekontoret, rådgiver Leif Jensen, nordisk salgsdirektør i sikkerhedsfirmaet Eset.

Derfor bør du heller ikke udskrive arbejdsdokumenter og lade dem ligge frit fremme eller hente personfølsomme oplysninger til en pc uden kryptering. Ud over en effektiv antivirus-løsning mod hackning, malware og datatyveri, bør du overveje at slukke for assistenter som Google Home og Alexa, hvis hjemmekontoret er på spisebordet eller i stuen.

Arbejdspladsens ansvar

Arbejdspladsen har dog også et ansvar. Blandt andet med hensyn til apps og programmer, der anvendes.
Appen Zoom, som ofte bruges til konferenceopkald på arbejdspladser, har vist tegn på kritiske datalæk, men ifølge Leif Jensen, er sikkerheden blevet forbedret.

”Al software kan i princippet indeholde sårbarheder og brister, så virksomheden skal aktivt tage stilling til, hvilke værktøjer man benytter og hvordan. Det er vigtigt, at virksomheden tager ansvar og ikke blot overlader det til medarbejderen at være sikkerhedsekspert,” pointerer Leif Jensen.

Se også:  Videokonference i en boks – denne enhed skal gøre det nemt at komme i gang
NAS: Det lokale lager

Brug eventuelt et netværkslager i dit hjem til at gemme større filer for flere projekter ad gangen, hvad enten de er aktive eller afsluttede. Du kan også lagre kopier af udvekslede dokumenter med kunder eller kolleger.

En NAS kan endvidere bruges til backup. Blandt andre Synology har løsninger for flere pc’er, drev og virtuelle miljøer kaldet Active Backup for Business, og tjenesten er gratis for ejere af enheder i DiskStation-serien.

Har du administrator-rettigheder, bør du ud over kryptering af din NAS også opsætte den såkaldte to-faktor-godkendelse. Med den relevante app på din smartphone, er det kun dig, som gennem godkendelse nummer to har adgang til enheden.

VPN: Den sikre forbindelse

VPN er et program, som opretter et virtuelt, privat netværk – en afskærmet ”tunnel” – hvor du sikkert kommunikerer med omverden. Din IP-adresse bliver ikke gemt, og trafik på internettet bliver krypteret, så hackere kan ikke bryde ind og aflure data mellem din hjemme-pc og serveren/serverne hos din arbejdsplads/kunde.

TAGS
hacking
Hjemmekontor
It-sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S