Home » Hovedtelefoner og højttalere » Højttalersæt med retro-look
Højttalersæt med retro-look

Højttalersæt med retro-look

Share

Højttalere i notebooks kan være en blandet fornøjelse at lytte til. Blandt de mange højttalere specielt til bærbare computere hører dette sæt fra Philips

Philips kalder selv SPA2210 højttalerne multimediehøjttalere − eller slet og ret notebook-usbhøjttalere. Betegnelsen lægger ikke umiddelbart op til, at der er tale om et non plus ultra højkvalitets højttalersæt. Philips lægger vægt på, at højttalerne skulle have en dyb bas.

Det er ikke just den tanke, der springer frem i tankerne, første gang højttalerne står foran en på bordet. Det er snarere; næ hvor er de nuttede, de er lige til at holde af. Der er dømt organisk retro-look med inspiration hentet tilbage i de spraglede 70’erne.

Til 229 kroner kan man ikke forvente super high-end lyd med masser af opløsning og ubegrænset dynamik. Hertil skal siges, at de små »æggeskaller« gjorde fornuftigt væsen af sig, specielt når prisen tages i betragtning.

Tilslut og spil

Rent teknisk er der tale om et 2.0 kanals højttalersæt, der består af to højttalere med hver sin 2″ fuldtoneenhed. Sættet er plug-and-play dueligt, det skal blot tilsluttes den bærbare via et usb-stik, hvorfra strømmen hentes, samt et 3,5 mm jackstik, der sættes i hovedtelefonudgangen på den bærbare.

Ledningerne er for øvrigt af de punkter, hvor Philips slår på tromme for at have fundet en genial løsning. Tanken er, at det er muligt at justere længden på kablet mellem de to højttalere med mindre kabelrod til følge.

Se også:  Philips afslører forårets tv-sortiment: Mere for pengene end nogensinde

Foden som højttalerne står på rummer nemlig et hulrum, hvor det er muligt at rulle det overskydende kabel sammen om en plastic cylinder. Kablet holdes på plads af et rundt stykke gummi, der rager et pænt stykke ud over cylinderen.

Kablerne er bløde og lette at vikle op, men hvis man vil helt til bunds i kabelrodet, skal man også rulle kablerne til usb og jack stik op. Det fylder så meget i den højre højttaler hvorfra der udgår tre kabler. Det kommer til at fylde så meget, at højttaleren let kommer til at stå og vippe grundet mængden af kabler.

Ellers er der ikke meget der kan gå galt betjeningsmæssigt, på højre højttaler sidder der en kombineret tænd/sluk og volumenknap. Eneste rigtige problem er hvorledes man skal transportere dem med rundt, de fylder ikke alverden, men en smart lille transporttaske eller lignende havde nu været et plus.

Skallerne spiller

Hvis tanken er, at højttalerne til den bærbare skal anvendes til intensiv musiklytning, er disse højttalere ikke det bedste valg. Dertil er lydkarakteristikken for mangelfuld. Der er trods alt grænser for, hvad man kan presse ud af højttalere, der blot måler 11 cm i højden og godt 8,5 cm i bredden.

Se også:  Nu har Philips sit eget "Sonos-system" i tv'er og højttalere

Ønsker man derimod blot at få bedre lyd ud af sin bærbare computer end den, den er født med og kan sætte sig ud over, at lydbilledet ikke er perfekt, er SPA2210 højttalersættet ikke helt tosset alligevel.

Kritikpunkterne

De konstruktionsmæssige udfordringer, i forbindelse med forsøget på at vride alle frekvenser ud af en højttalerenhed, er ikke ubetydelige.

Frekvensområdet oplyses ikke, men det er tydeligt, at specielt bassen har sine begrænsninger. Den vil dog give et dybere basniveau i forbindelse med netbooks eller andre bærbare, hvor der er sparet på de indbyggede højttalere.

Philips SPA2210 klarer sig ret godt i forbindelse med tale − i filmøjemed gengives det talte derfor tydeligt og klart. Til almindelige lydeffekter er sættet også ganske anvendeligt, ligeledes hvis man ønsker lidt baggrundsmusik eller afslappet musiklytning på farten.

Har man lidt højere forventninger, vil lyden opfattes som værende ret unuanceret og knap så dynamisk, som det kunne ønskes og dét uanset musikgenre.

De klarer sig værst i store komplicerede musikstykker, for transparens er der ikke meget af. Prisen taget i betragtning kan det heller ikke forventes.


<a href="http://www.altomdata.dk/tags/Philips" title="Mere indhold om Philips">Philips</a> SPA2210
  • Funktionalitet
  • Pris
3

Alt om DATA siger

Pc-højttalersæt til den bærbare til en lav pris. Egnet til de bærbare, hvor der ikke er gjort meget ud af lyden. Højttalerne har charme, men er ikke så lette at opsætte som en lydbar er.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Computerhøjttaler
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S