Home » Hovedtelefoner og højttalere » Trådløse højttalere [STORTEST]: Fyld stuen med kraftfuld vellyd
Trådløse højttalere [STORTEST]: Fyld stuen med kraftfuld vellyd

Trådløse højttalere [STORTEST]: Fyld stuen med kraftfuld vellyd

Share

Kan en enkelt streaminghøjttaler fylde din stue op med vellyd, der kan høres? Ikke altid, men det kan de ni deltagere i denne stortest. Her går vi efter kvalitet i prislaget 2000-5500 kr.

I dette nummers tema sætter vi spot på streaminghøjttalere, hvor pris og specifikationer lover god lydkvalitet. Prislejet er 2000-5500 kr., højttalerne er i den mellemstore kategori, og selvom ikke alt selvfølgelig er himmelsk godt, så er niveauet generelt meget flot.

Vi har haft ni højttalere på testbænken, og de kan alle fylde de fleste stuer med fed og kraftfuld lyd. Testen har mange gode eksempler på, at en streaminghøjttaler ikke behøver være kæmpestor for at spille en stue på op til 20-25 kvadratmeter op, uden at gengivelsen bliver klemt eller forvrænget.

Det er måske ikke den ypperste løsning til en fest med mange gæster og dans, men til den daglige lytning er du godt stillet med testens deltagere. Nogle er bedre end andre, og det afslører testen naturligvis.

Både wi-fi og bluetooth

De fleste af testens højttalere er proppet med teknologi. Du får ikke blot basal Wi-Fi eller Blue-tooth. Du får begge dele, og flere af testens højttalere sætter trumf på ved også at tilbyde AirPlay. Desuden er stemmestyring via især Google Assistent blevet – om ikke et must – så i hvert fald en feature, som mange producenter nu leverer med. Det er gået stærkt på dette punkt det sidste års tid.

Se også:  Ude-højttalere [STORTEST]: Festival i baghaven

Vi noterer også, at langt de fleste af højttalerne har et nydeligt design. Producenterne har selvfølgelig opdaget, at det ofte afgør valget, når en højttaler skal indgå i et stuemiljø. Vigtigst er dog lydkvaliteten, og også på dette punkt er de fleste testdeltagere ganske overbevisende.

Flere af dem tilbyder streamingtjenester med eksklusiv lydkvalitet.Mange af testens producenter har en lang historie bag sig som vigtige aktører på hi-fi-scenen, og det betyder, at især forstærker, kabinet og højttalerenheder har høj standard.

Der er som udgangspunkt tale om monohøjttalere (undtagen testens Argon og Ruark, der sælges som et sæt), men de fleste kan parres som stereosæt og desuden håndtere multirum. Vi ser også, at de oftere end tidligere sælges som stereosæt, så måske er det en begyndende trend.

Se også:  Harman Kardon Citation 200 [TEST]: Luksus-højttaler i særklasse
Sådan bedømmer testholdet

AOD giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 6 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen. ”Testvinder” er testens bedste produkt samlet set. ”

Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.

Læs testene her:

Denon Home 250 [TEST]: Stor lyd og diskret design

Bowers & Wilkens Formation Flex [TEST]: Detaljeret og neddæmpet lyd

Klipsch The Three [TEST]: Retro-højttaler møder Google

Elipson W35 [TEST]: Kuglerund franskmand spreder vellyd

Argon Forte A5 [TEST]: Stereo – men lidt spinkel lyd

Ruark MR1 Mk2 [TEST]: Stereo – men ikke meget tryk på

Sonos Play:5 [TEST]: Klassikeren er blevet voksen

Libratone Zipp 2 [TEST]: Cylinderformet og bærbar

Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Kvalitet i alle detaljer


TAGS
bluetooth-højtaler
streaminghøjttaler
wi-fi-højtaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S