Home » Mobiltelefon » Højtflyvende markedsføring – mobilkamera fotograferer jorden fra rummet
Højtflyvende markedsføring – mobilkamera fotograferer jorden fra rummet

Højtflyvende markedsføring – mobilkamera fotograferer jorden fra rummet

Share

Kameraet i den nye Xiaomi-telefon M10 Pro er sendt ud i verdensrummet for at fotografere jorden fra oven. Det er reklame – men ikke kun det.

Xiaomi gør opmærksom på en ny mobiltelefon på en helt anden måde end alle andre. I november blev kameraet i mobiltelefonen M10 Pro sendt i kredsløb om jorden om bord på den kinesisk-byggede Cubesat-satellit. Det var en marketingstunt (men ikke kun), og der er kommet en række fascinerende billeder ud af det – de afslører, hvor gode billeder moderne mobiltelefoner er i stand til at levere. Du ser fire af dem her.

Telefonen har et 108 MP quad-kamera, og dette kamera fik mulighed for at vise, hvad det kunne, mens satellitten langsomt sejlede gennem rummet i kredsløb omkring vores klode.

Ideen med rumkameraet rækker lidt længere end markedsføring, skriver Space.com. Det kinesiske firma bag satellitten, Spacety, er i færd med at undersøge, hvordan man kan sænke udgifterne til rummissioner. Spacety tester derfor både instrumenter udviklet til industrien og til privatbrug.

Satellitter som Cubesat kan blive betragtelig billigere, hvis man kan holde vægten nede og på den måde give gode resultater til de private virksomheder, der hyrer sig ind på satellitten, uden at det koster dem en formue.

60 meter pr. pixel

Xiaomi-kameraet har en opløsning på 60 meter pr. pixel. Den langt dyrere, amerikanske satellit Landsat fra 2013 var ifølge Space.com til sammenligning udstyret med et kamera, hvor hvert billedpunkt dækkede 30 meter. Så mobiltelefonens kamera er ikke meget bagefter på dette punkt. Landsat-kameraet havde dog ni spektrale bånd, mens mobilkameraet nøjes med tre (rød, grøn, blå).

Efter succesen med mobilkameraet vil Xiaomi og Spacety fortsætte med at undersøge mulighederne for rumoptagelser. Samarbejdet kan føre til løsninger, som kan bruges til meteorologiske observationer, havforskning og sågar finansielle analyser, forklarer repræsentanter for samarbejdet.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S