Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Høj pris og brugervenlighed

Lyden er i orden, men du får lov til at betale for den trådløse lyds mest kendte varemærke.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos er nærmest markedstandarden for trådløs lyd, og det skyldes især, at producenten var først på markedet med gode produkter til trådløs multirumslyd. Producentens software er godt tænkt og meget gennemarbejdet.

Sonos Connect er en digital-konverter, du kan tilslutte direkte til dit eksisterende anlæg, men den kan også bruges, hvis du vil koble tv eller andet grej på, både digitalt og analogt.

Som Sonos øvrige trådløse produkter kan du styre volumen direkte på enheden. Praktisk, når telefonen ringer, og du ikke lige kan finde appen.

Opsætningen er uhyre enkel, og det hele styres via et program på din computer eller en app til iOS eller Android. Du kan for eksempel indstille volumen og tonebalancen (forholdet mellem bas og diskant).
Enheden indeholder komponenter af fin kvalitet, men den er alligevel lidt kostbar i vores optik. Selvom Sonos produkter har høj kvalitet, er de som regel prissat lidt for højt.

Du finder både analoge og digitale ind- og udgange på Connect, som også har to ethernet-tilslutninger.

For målt på ren lydkvalitet overgår denne konverter hverken konkurrenterne fra NAD eller Cambridge Audio. Lydkvaliteten er fiww en. Men der er ikke den saft og kraft, vi finder i for eksempel Cambridge, der er langt mere dynamisk i sin måde at formidle musik.

Connect ser fiks ud og er en passende løsning, hvis du i forvejen er vant til multirumsløsninger fra trådløs-specialisten. Den fungerer også rigtig fint, selv om du ikke har noget andet trådløst udstyr end Sonos derhjemme og aldrig har hørt om fabrikatet, men den burde koste en 1000-kroneseddel mindre.