Home » NAS » Hjemmeserver fra HP
Hjemmeserver fra HP

Hjemmeserver fra HP

Share

Blandt de mange NAS-løsninger er der enkelte, der skiller
sig ud fra mængden. Vi bringer en
hjemmeserver, der baserer sig på en tilrettet udgave af Windows 2003 SP2

NAS serverne, som fylder meget i medielandskabet, baserer sig på specielt tilrettede udgaver af Linux- og BSD-operativsystemer. Microsoft har sædvanen tro dog ikke tænkt sig at rulle om på ryggen og overlade et potentielt marked til konkurrenterne uden modstand. Det er baggrunden for denne HP MediaSmart EX490, der baserer sig på Microsofts Home Server operativsystem.

Smart og poleret

Brugeroplevelsen er generelt i top, når snakken falder på HP MediaSmart Server EX490. Installationen går i princippet som en leg, men der er faldgruber. I vores tilfælde kunne enheden i begyndelsen ikke findes, efter at den var tilsluttet routeren. Først da den private ip-adresse blev ændret til det gængse 192.168.0.0 netværk kunne EX490 findes. Det er også det mest almindelige. Men hvis man står i den situation, er det skidt at hjælpefunktionen først er tilgængelig efter, at enheden er installeret.

Men ellers er der positivt at berette. Frem for alt er opsætningen, administrationen og den daglige brug af MediaSmart server EX490 lige til at gå til. Det webbaserede brugerinterface er logisk opdelt og giver adgang til alle funktioner der angående EX490. iTunes understøttes, så at du kan streame musik fra enheden til iTunes. Via det medfølgende TwonkyMedia software kan der streames musik, fotos og høres internetradio. EX490 kan generelt streame alt multimedie indhold til Xbox, Digital Media Receivers eller medieafspillere.

Se også:  Intelligent NAS til hjemmekontoret kan automatisk organisere fotos

En stærk feature er, at der kan installeres et stort antal add-ins, der øger funktionaliteten på mange områder. Der findes i dag godt 100 add-ins at vælge mellem. Styrken ligger i, alt er selvforklarende, og når man først oppe at køre, er hjælpefunktionen intet mindre end imponerende.

Backup kan tages hver dag på bestemte tidspunkter. Det er muligt at få kopieret udvalgte mapper over på en anden harddisk, hvis man har mere end et drev i enheden. Det er også muligt at tilgå enheden fra internettet via fjernkontrol og anvendelse af Dynamic Name Server (DNS). I den forbindelse følger et abonnement på tzo.com med.

Husets alternative NAS

EX490 er anderledes i forhold til nogle NAS. Den væsentligste er vel, at den kun er til brug i hjemmeregi. Modsat flere andre NAS-enheder kan Windows Home Server-enheder på nuværende tidspunkt ikke indgå i et Windows Server domæne. Ser man bort fra det, og dét at der i lighed med mange NAS mangler understøttelse af trådløst netværk, er der dog mange positive aspekter ved denne netværksserver.

Se også:  HP Envy Inspire 7920ez [TEST]: HPs printer styres med super smart app

Trods det er en 4-bay NAS til 3,5” harddiske, fremstår HP MediaSmart Server ikke som en klods. EX490 er udstyret med en Intel Celeron 450 processor på 2,20GHz samt 2GB ddr2 ram. Det er noget mere end normen for NAS-enheder, men mon ikke Windows Home Server operativsystemet kræver lidt flere ressourcer end det gennemsnitlige operativsystem på en NAS.

Nu svarer 4.000 kroner alligevel til adskillige pakker tyggegummi. Så det kunne måske være forventes, at der fulgte mere end en enkelt harddisk med EX490 fra fabrikken. Det gør der bare ikke – en enkelt 1TB Seagate Barracuda 7200.12 må man nøjes med. Vil man have flere harddiske, må de købes efterfølgende.

Tilslutningsmulighederne er lidt mere yppige. Foruden 1Gbit/s ethernetstikket er der en usb 2.0 port foran og tre mere bagtil. Der er desuden en enkelt e-sata-port bagpå til tilslutning af eksterne enheder.

Hastigheden var overbevisende i forbindelse med alle anvendelser – ingen hakken eller lange ventetider. Energiforbruget lå lidt højt i brug med cirka 47 watt med et enkelt drev. Heldigvis faldt det til 1,4 watt i standby tilstand, som planmæssigt kan startes og stoppes efter behag.


MediaSmart Server
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HP
medieserver
nas

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S