Home » Tilbehør » Hjemmeferie? – så skal der opgraderes
Hjemmeferie? – så skal der opgraderes

Hjemmeferie? – så skal der opgraderes

Share

Smarte dimser finder vej overalt i vores hjem, nogle mere sjove end praktiske. De bedste gør livet nemmere og sparer tid, så du kan slappe af og nyde sommeren.

Hvis du hører til de mange danskere, som må holde det meste af ferien på hjemmeadressen, er det slet ikke nogen dårlig ide at benytte lejligheden til en mindre elektronisk opgradering. Men hvor langt kan man egentlig gå? Vi tager pulsen på det smarte hjem.

De smarte, opkoblede enheder er ved at vinde indpas i hjemmet. Internet of Things er ikke længere et luftigt begreb, men konkrete løsninger i form af køleskabe, som holder øje med beholdningen af mælk, til vaskemaskiner og eltavler, der tænder på forudbestilt tid eller registrerer og indrapporterer husstandens forbrug.

Det smarte hjem er også stedet for elbiler og andet, som skal lades op. Her kan du nemlig selv bestemme, hvornår det skal ske. Om natten er et godt bud, da prisen på el generelt er lavere end i dagtimerne.

Se også:  Nyt smartwatch advarer, når du er ved at blive stresset

Det smarte hjem hjælper også med indkøb og vask. Blandt andre LG og Siemens producerer smarte køleskabe og vaskemaskiner, som med indbyggede kameraer og en app, fortæller dig, når de kolde øl er ved at slippe op.

Med appen kan du også på distancen justere køleskabets temperatur, sætte vasken i gang eller øge doseringen af sæbe. Siemens Home-Connect-system sender også advarsler, hvis køleskabsdøren ikke er ordentlig lukket.

Uret styrer kaffen

Netop køkken, bryggers og badeværelse fører an. Bosch, Siemens og Samsung laver intelligente
ovne, for eksempel Siemens iQ700, som ”måler”, hvor meget varme og hvor lang tid stegen skal have. Flere af ovnene har indbyggede programmer, så du blot skal vælge retten og dens vægt. Derefter klarer ovnen resten.

Se også:  7 genveje til e-sport

Siemens Home Connect kan også tænde kaffemaskinen og vaskemaskinen via appen eller en smart højttaler som Google Home og Amazon Echo, hvor assistenten Alexa lytter til dine ønsker og tænder bryggeren, før du overhovedet har svinget benene ud af sengen. Fidusen kræver, at app og enheder er på samme netværk og kan tale sammen.

En af de smarte kaffemaskiner er Smarter Coffee 2.0. Gider du ikke tale med nogen, før du har fået mokka, lader du dit smart-ur ordne sagen. Uret har på forhånd målt din søvnrytme og sendt besked til kaffebryggeren, så en dobbelt espresso står klar, når du træder ud i køkkenet.

TAGS
Gadget
sommerferie
wearables

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S