Home » AOD Pro » Hjemmearbejdere er nemmere ofre for phishing
Hjemmearbejdere er nemmere ofre for phishing

Hjemmearbejdere er nemmere ofre for phishing

Share

I takt med at Corona-pandemien holder virksomhedernes medarbejdere hjemme, og mængden af hjemmearbejde stiger, så retter de cyberkriminelle deres opmærksomhed mod hjemmearbejdspladserne – det viser en ny rapport

De cyberkriminelle går altid efter de lavthængende frugter, og de hjemsendte medarbejdere falder i høj grad ind i den kategori. Cybersikkerhedsfirmaet KnowBe4 har lavet en undersøgelse der viser, at specielt phishing via sociale medier, primært LinkdIn, bliver stadig mere populært under coronapandemien.

KnowBe4 har også prøvet at afdække, hvad det så er, der får de hjemmearbejdende til at falde i de cyberkriminelles phishingfælder. Her viser det sig, at mails, hvor emnelinjen handler om ændring af password, møder i virksomheden, ændring af politik om ferie og hjemmearbejde, er der, hvor computerbrugerne hyppigst falder i vandet.

Se også:  Stress-undersøgelse får Microsoft til at ændre i Outlook

Anderledes ser det ud når KnowBe4 kigger på, hvad der sker udenfor i den virkelige verden. Her var de mest populære emner brugt i phishingmails opgørelse af materialer, ændringer i sundhedspolitik, beskeder om mistænkelige Twitter-logins og afvisning af medlemskab af Amazon Prime.

Hjemmearbejdere er mere sårbare

For KnowBe4 komme det ikke som nogen overraskelse at det er det hjemmearbejdende folk, der er i sigtekornet hos de cyberkriminelle i øjeblikket. For medarbejderne er i en langt mere sårbar situation, både følelsesmæssig og rent udstyrsmæssigt, og det udnytter de cyberkriminelle.

”De kriminelle bruger manipulerende angreb, som er beregnet til at ramme visse følelser og få brugeren til at glemme den kritisk tænkning og gå direkte efter de ødelæggende klik.” Det skriver KnowBe4 i en udtalelse til rapporten.

Se også:  Cyber-forbryderne har fundet virksomhedernes svageste punkt

De cyberkriminelle har under hele pandemien haft deres øje på hjemmearbejderne og sendt phishingmails med falske informationer, men alt tyder altså på, at det kun bliver værre.


TAGS
hjemmearbejde
phishing

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S