Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hjemmearbejdere er nemmere ofre for phishing

I takt med at Corona-pandemien holder virksomhedernes medarbejdere hjemme, og mængden af hjemmearbejde stiger, så retter de cyberkriminelle deres opmærksomhed mod hjemmearbejdspladserne – det viser en ny rapport.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De cyberkriminelle går altid efter de lavthængende frugter, og de hjemsendte medarbejdere falder i høj grad ind i den kategori. Cybersikkerhedsfirmaet KnowBe4 har lavet en undersøgelse der viser, at specielt phishing via sociale medier, primært LinkdIn, bliver stadig mere populært under coronapandemien.

KnowBe4 har også prøvet at afdække, hvad det så er, der får de hjemmearbejdende til at falde i de cyberkriminelles phishingfælder. Her viser det sig, at mails, hvor emnelinjen handler om ændring af password, møder i virksomheden, ændring af politik om ferie og hjemmearbejde, er der, hvor computerbrugerne hyppigst falder i vandet.

Anderledes ser det ud når KnowBe4 kigger på, hvad der sker udenfor i den virkelige verden. Her var de mest populære emner brugt i phishingmails opgørelse af materialer, ændringer i sundhedspolitik, beskeder om mistænkelige Twitter-logins og afvisning af medlemskab af Amazon Prime.

Hjemmearbejdere er mere sårbare

For KnowBe4 komme det ikke som nogen overraskelse at det er det hjemmearbejdende folk, der er i sigtekornet hos de cyberkriminelle i øjeblikket. For medarbejderne er i en langt mere sårbar situation, både følelsesmæssig og rent udstyrsmæssigt, og det udnytter de cyberkriminelle.

”De kriminelle bruger manipulerende angreb, som er beregnet til at ramme visse følelser og få brugeren til at glemme den kritisk tænkning og gå direkte efter de ødelæggende klik.” Det skriver KnowBe4 i en udtalelse til rapporten.

De cyberkriminelle har under hele pandemien haft deres øje på hjemmearbejderne og sendt phishingmails med falske informationer, men alt tyder altså på, at det kun bliver værre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere