Nu kan du være med til at skrive Danmarks historie

Nu kan du være med til at skrive Danmarks historie

Share

En stor del af Danmarks lokalhistoriske viden er aldrig nedfældet og risikerer derfor at gå tabt. Men med relancering af HistoriskAtlas.dk får danskerne nu en platform til at dele lokalhistorisk viden og bevare vores fælles kulturarv. Den ny udgave af sitet åbnes d. 23. maj af kultur- og kirkeminister Bertel Haarder og har modtaget 2,41 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Danmark er rig på historisk viden, som ikke lever i historiebøgerne. Viden om slægter, steder og begivenheder, der er blevet overleveret fra generation til generation. For at undgå at den viden går tabt, præsenterer HistoriskAtlas.dk en ny funktion, hvor danskerne inviteres til at dele deres lokalhistoriske viden.

Se også:  ASCII oversætter fra tegn til tal

”På HistoriskAtlas.dk kan man finde Danmarks største gratis samling af lokalhistorisk viden. Indtil videre er vores formidlingsarbejde blevet varetaget af de museer, arkiver og biblioteker, der er medlem af Foreningen HistoriskAtlas.dk. Men nu gør vi det muligt for alle at dele deres viden, så danskerne kan være med til at skrive deres egen danmarkshistorie,” forklarer projektleder Pernille Schou fra HistoriskAtlas.dk.

Helt tæt på historien

Del denne