Historisk kirke trylles om til biograf 

Historisk kirke trylles om til biograf 

Share

Inde bag den store kirkedør til Emmauskirken på Frederiksberg gemmer sig et lyst kirkerum med en smuk og kunstnerisk udsmykning. Men hvad de færreste ved er, at den mere end 140 år gamle kirke kan trylles om til en biograf på få minutter

For nyligt gennemgik den smukke Emmauskirke på Frederiksberg fra 1876 en gennemgribende renovering. Arkitekt Hans Jørgen Lykkeboe, kunster Lisbeth Nielsen og AV-HUSET A/S stod i spidsen for renoveringen, og den bærende idé bag var at skabe en lys, fleksibel og rummelig ramme for gudstjenester, foredrag, filmklub og koncerter. Kirkens historiske autenticitet skulle for så vidt muligt bevares, men moderne teknologi skulle danne ramme for kirkelige og kulturelle begivenheder.  

Usynlig biograf bevarer kirkens autenticitet 

Under renoveringen stillede menighedsrådet spørgsmålet: ”Kan I skabe en biograf inde i vores kirke, som er usynlig, når den ikke er i brug?”. Udfordringen blev taget op, og i stræben efter det mest autentiske udtryk fik den historiske kirke en løsning, hvor teknikken i kirkerummet var usynlig, når udstyret ikke var i brug.  

Del denne