Home » Router » Historisk billigt: Nu kan du få en Wi-Fi 6-router for under en tusse
Historisk billigt: Nu kan du få en Wi-Fi 6-router for under en tusse

Historisk billigt: Nu kan du få en Wi-Fi 6-router for under en tusse

Share

Den magiske tusindkroners grænse for en Wi-Fi 6-router er gennembrudt af D-Link. Nu er 999 kr. nok til at erhverve den seneste trådløse netværksteknologi og nyde næsten utrolige streaminghastigheder

Den typiske familie med masser af smartphones og andre opkoblede enheder behøver stadig mere trådløs båndbredde. Den kapacitet kan de forholdsvis nye Wi-Fi 6-løsninger levere bedre end tidligere router-teknologier, fordi de – kort fortalt – kan klemme flere data ind på de eksisterende frekvensbånd. Med Wi-Fi 6 er det også muligt at håndtere flere samtidige brugere på mere effektive måder og forhindre interferens med andre routere i nærheden.

D-Link DIR-X1560 er den første Wi-Fi 6-router, der fås for under 1000 kroner. Den er ikke skabt til at vinde designpriser. Den er kompakt formgivet med fire små lysdioder og fire lange antenner af den aktive type. Det øvrige udstyr er også hurtigt overskuet, for det er begrænset til fem RC45-terminaler, alle med 1 gigabit båndbredde – en WAN til teleudbyderens modem og fire LAN til kablede enheder i nærheden af routeren.

Se også:  D-Link DIR-X5460 [TEST]: Wi-Fi 6-båndbredde til hele familien

Booter kvikkere end andre

Det er nemt og hurtigt at komme i gang. DIR-X1560 booter kvikkere end normalt og er klar på et par minutter, og hvis man kan leve med fabrikkens SSID og en 10-cifret, individuel adgangskode, mangler der bare en firmwareopdatering. Alt dette kan klares på under en halv time. Et individuelt netværksnavn med egen adgangskode klares med D-Links app eller via en browser. Den indbyggede Speedtest-funktion rapporterer, at forbindelsen  vores testopstilling pinger på 8 ms og leverer down/uploadhastigheder på henholdsvis 929 Mbps og 115 Mbps. Fint!

Som sædvanlig er vi glade for, at der kan opsættes et sikkert gæstenetværk, som også kan bruges til IoT-enheder, der måske ellers kan fungere som bagdøre for hackere.

Se også:  Stream sport hvor som helst - D-links mobilrouter sikrer stærkt signal

Og nu vi taler sikkerhed, er avanceret 128-bit kryptering en del af Wi-Fi 6-standarden. Vi nævner dette, fordi vi har været udsat for firmaer, som markedsfører små, ældre routere med ekstra kryptering, der skal gøre dem særligt sikre. Lad os nøjes med at sige, at vi på dette punkt føler os aldeles trygge med produkter fra D-Link og andre anerkendte mærker.

Se hele testen i AOD nr. 11, som udkommer 16. juli.

Læs mere om fordelene ved Wi-Fi 6 herunder:

Fuld drøn på dit netværk: Wi-Fi 6 er på skinner!


TAGS
D-Link
trådløst internet
Wi-Fi
Wi-Fi 6

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S