Home » Gaming & Konsoller » Historien om PC-Gaming
Historien om PC-Gaming

Historien om PC-Gaming

Share

Otte år før Higinbotham lavede sin lille tennissimulation, producerede canadiske videnskabsfolk Bertie the Brain, et 40 centimeter højt monstrum, som kunne spille kryds og bolle mod en menneskelig modstander ved forskellige sværhedsgrader. Bertie blev dengang i det store og hele afskrevet som en døgnflue, men variable sværhedsgrader er stadig relevante i spil i dag, mere end 70 år senere.

Der hersker nogen uenighed om, hvad der var det første pc-spil. Bertie blev betragtet som en spillemaskine, men den manglede en rigtig skærm og brugte simpelthen elpærer og udskårne X’er og 0’er. Kan man kalde det en skærm med en opløsning på 3 x 3? Det skal vi ikke kloge os på. Tennis for Two omfattede en fiks brug af et oscilloskop som skærm, men nogle hævder, at det første “ægte” pc-spil var Spacewar!, et tospiller-spil, der blev udviklet af computeringeniører på MIT til minicomputeren DEC PDP-1 i 1961.

Spacewar! virker simpelt i dag, men det udgjorde et kæmpeskridt inden for spilgrafik.

Hvis Tennis for Two var forgængeren for Pong, var Spacewar! uden tvivl inspiration for Asteroids. Spillerne styrede to rumskibe, der stod over for hinanden i det tyngdefelt, som omgiver en stjerne. Det hele bliver præsenteret som små prikker, streger og mangekanter på PDP-1’s tidlige CRT-skærm. Med begrænsninger i brændstof og missiler var formålet at ødelægge modstanderens skib, enten med ens egne våben eller ved snedigt at fremtvinge et styrt. Den første udgave blev styret ved hjælp af PDP-1’s mylder af bittesmå kontakter, men programmøren Bob Saunders lavede verdens allerførste gamepads, der gjorde det nemmere at spille to ad gangen.

Se også:  Gamingheadset [STORTEST]: Super-headset til gaming og musik

Spacewar! fik kult-popularitet hos computermiljøet i 1960’erne og blev hjulpet frem af, at dets kode blev offentligt tilgængelig. Andre PDP-1-ejere kunne spille spillet, og det blev også porteret til senere modeller af PDP. Nogle programmører, der brugte andre computersystemer, genskabte endda deres egne versioner. Spacewar! blev også modificeret til Computer Space, der var verdens første arkadespil-enhed, og som affødte betalte arkadespil.

Pong begyndte som et arkadespil, men det blev porteret til mange tidlige computere.

TAGS
Gaming
pc-spil
retrogaming
Spil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S