Home » Bærbar computer » High end-bærbar til fin pris
High end-bærbar til fin pris

High end-bærbar til fin pris

Share

HP Envy TouchSmart 15-j002ea er ikke en billig bærbar, men den giver valuta for pengene

Når prislappen på en bærbar pc siger 8499 kroner, er forventningerne høje. Og HP lever op til dem her, hvor vi tester det ypperste fra Envy-linjen. Denne Envy TouchSmart 15-j002ea har power nok til at tilfredsstille det professionelle publikum. Du behøver ikke have den i hånden for at se det – et kig på specifikationerne afslører, at her er tale om en bærbar ud over det sædvanlige.

Hjertet i den nye Envy er Intels helt nye 4-kernede Haswell-processor, et separat grafikkort baseret på Nvidias nyeste Kepler-teknologi og gavmilde 8 GB hukommelse. Harddisken er på forrygende 2 TB, og skærmen har naturligvis ægte fuld hd-opløsning.

[pt id=’2028906′ size=’large’ link=’file’]

 

Lynende hurtig

Alle disse enkeltdele giver en maskine, som kan gøre nytte mange steder. Her tænker vi på grafikere, webudviklere mv., som kræver meget power af en computer. HPs TouchSmart leverer dette, selvom Intel i7-processoren ikke er topmodellen i serien.

Grafikchippen er en af markedets topmodeller og kan derfor bruges både professionelt og til hardcore-gaming. Her kan du køre for eksempel det ekstreme BioShock Infinite i fuld hd-opløsning på 1920 x 1080 pixel – og med stort set alle detaljer slået til.

Se også:  Spar over 13.000 kroner på en stærk Windows-bærbar

Det er måske ikke det mest udbredte spil, men det viser, at langt de fleste spil kan afvikles uden problemer. Eneste ulempe ved al den power er en ret kraftig varmeudvikling, hvorfor blæseren kører temmelig meget.

Den trykfølsomme skærm fungerer pænt, dog ikke helt overbevisende. Den ser klar og skarp ud ved første øjekast. Men den reagerer ikke altid hurtigt nok på bevægelser i billederne (her er dog ikke slør eller ”striber”), og den kan ikke vippes så langt bagover, som nogle brugere måske ønsker.

Baggrundslyset er fint, men ikke helt jævnt, så fotografer og grafikere skal nok lige dobbeltjekke, inden de køber. Selve touch-delen fungerer dog fremragende. Skærmen reagerer straks, du rører ved den med fingerspidsen.
Den store harddisk er genial til dig, der har brug for meget plads.

Men havde den været mindre og kombineret med en ssd-type, ville det betyde, at pc’en havde været endnu hurtigere til at starte programmer, åbne store filer osv.

Se også:  Apple klar med bedre og billigere MacBook Pro

I langt de fleste tilfælde er det dog ikke noget problem. Computeren er pænt hurtig til at vågne fra dvale. Større spil er lige lovlig længe om at loade – og her ville en ssd-disk have været rar, men det kan man ikke forvente følger med i denne prisklasse.

[pt id=’2028907′ size=’large’ link=’file’]

 

Det er ikke kun indvendigt, at Envy 15 imponerer. Udvendigt er den pakket ind i flot aluminium hele vejen rundt. Dog undtaget i bunden, som er plastik.

Tastaturet føles en smule blødt, men er alt i alt meget behageligt at bruge i længere tid ad gangen. Eneste problem med betjeningen er touchpad’en, som ikke altid reagerer på input så hurtigt, som vi synes er perfekt, og det kan være lidt irriterende.

Batteritiden er heller Ikke prangende, omkring 2-3 timer, når du arbejder intenst på computeren. Men ok, der skal også bruges meget power med den bestykning.


HP Envy Touchsmart 15-J002EA
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Bærbar computer
Hewlett Packard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S