Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her kommer det store Acer Rovdyr

Det er muligvis det hidtil mest imponerende kabinet til en spille-pc. Det gør ikke noget, at der bag den er et gennemtænkt design med flere praktiske detaljer.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Acer Predator – Predator betyder jo rovdyr – er kælenavnet for denne pc. Navnet henviser dog nok ikke til normale rovdyr, men snarere til filmen af sammen navn. Den måde forsiden af pc’en klapper op på, ligner den mystiske Predators. Vi skal dog huske at sige, at alle de smarte detaljer i kabinettet er plastik, så de kan næppe klare et fuldt hit fra Arnold.

Men det er i hvert fald et design, der nok skal skaffe dine venners opmærksomhed, når de kommer på besøg for at spille lidt. Bare en skam at du er nødt til at have den stående på skrivebordet for at få mest mulig ud af udseendet.

Med skjoldet slået ned har du kun adgang til en blåtlysende startknap – kabinettet kan i øvrigt fås i matchende blå, hvis du hellere vil det.

Når skjoldet slås op, er der adgang til to dvd-drev, som – Hallo Acer, godt gået! – faktisk minder en del om munddelene på den oprindelige Predator.

Der er også adgang til ikke mindre end fem USB-stik og selvfølgelig lyd ind og ud på fronten. Desuden er der multicard reader.

Den nederste trediedel af fronten kan også åbnes, og den giver adgang til fire harddiskpladser. De indeholder Acers egen særlige lette lademekanisme, så du kan skifte diskene uden at åbne resten af maskinen, og i øvrigt med et par simple håndgreb.

Resten af Predator er et ret fantasiløst valg af omtrent det kraftigste hardware, der kan købes for penge i øjeblikket:

I standardversionen er der dog sparet på processoren, der kun er i7-versionen på 2,93 GHz. Et meget fornuftigt valg. De sidste par procent ekstra ydelse i den største i7 er meget dyrt betalt.

Der er seks GB hukommelse i standardversionen, men med seks pladser er der mulighed for op til 12 GB. Motherboardet er X58-baseret med tre PCIE X16 pladser, en optaget, og to PCIE X1, så der er plads til næsten hvad som helst.
Grafikkortet er et Nvidia GTX 260, så der er heller ikke rigtig noget at klage over.

Prisen kan formentlig nok få nogen til at pibe lidt – i omegnen af 15.000 danske kroner og det er ikke helt sikkert, om den overhovedet kommer til Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere