Home » Erhverv » Her skabes fremtiden
Her skabes fremtiden

Her skabes fremtiden

Share

Det kræver derfor en helt speciel kategori af investorer, nemlig investorer, der ikke går efter det hurtige afkast, men er indstillet på det lange seje træk. Det er typisk også investorer, der har en eller anden personlig berøringsflade med den teknologi eller problemløsning som opstartsvirksomheden arbejder med”, siger Camilla Gilbro videre.

Helt specielle kapitalbehov

Da Alt om DATA besøgte Futurebox i Lyngby, faldt det så heldigt, at man samme dag afviklede den årlige investor pitch. Normalt er det jo virksomhederne, der skal ud og gøre sig lækre i forhold til investorerne, men ved dette arrangement er det lige præcis den anden vej rundt. Her kommer investorerne for at gøre sig lækre over for virksomhederne og fortælle om deres fokusområder.

Se også:  Få superkræfter med et hyper-avanceret robotskelet

Noget, der i særdeleshed er med til at understrege de snævre, men ganske givet også meget loyale bånd, der knyttes mellem virksomhed og investor. I dette segment finder man ikke så meget venture capital, men til gengæld en række investeringsfonde og ikke mindst business angels med en personlig tilgang til investeringen.

Keystones er et af Danmarks største netværk for investering af kapital og kompetencer i startopvirksomheder. De deltog på investor pitch sammen med blandt andre Innovationsfonden, Vækstfonden, Jyske Bank og en række specialiserede investorer.

”Især for de virksomheder, der hører under Futurebox og deltager i Tech Challenge, er der som nævnt helt specielle udfordringer, når det gælder adgang til markedet, finansiering og ikke mindst kapitalbehov. Deep tech er kompleks og er ikke som andre teknologier. Her er der tale om langvarig og omkostningstung udvikling og en kompliceret vej til et marked, som måske ikke engang eksisterer endnu”, siger Camilla Gilbro om Futurebox, hvis fornemmeste opgave altså er at forvandle virksomhederne fra teknologisk startups til etableret virksomhed med et produkt, en forretningsplan samt ikke mindst den nødvendige kapital i ryggen.

Hvad er Futurebox og Tech Challenge?

Futurebox er et teknologi-cluster, der blev etableret 1. maj 2018 og hører under DTU Science Park. Målet har været at gøre DTU mere innovativ og i højere grad koble forskning samt forretning sammen med link direkte ud til markedet.

Futurebox støttes af Industriens Fond og står for Tech Challenge, et årligt innovationsprogram, hvor 20 udvalgte opstartsvirksomheder dyster om en præmie på 500.000 kroner. Konkurrencen afvikles i år for sjette gang. I øvrigt kan nævnes, at virksomhederne i DTU Science Park i 2018 tilsammen hentede mere end 500 mio. kroner i funding. 70 pct. af virksomhederne er vækstet, og 62 pct. samarbejder med DTU.

TAGS
DTU
Futurebox
innovation
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S