Home » Erhverv » Her skabes fremtiden
Her skabes fremtiden

Her skabes fremtiden

Share

Innovationsmiljøet Futurebox hører under DTU Science Park, men er en kommerciel forretningsenhed med det formål at kombinere forskning med forretning. Alt om DATA var på besøg sammen med nogle af de investorer, der investerer i fremtidens teknologier

Danmark udmærker sig efterhånden ved at have en lang række inkubator- og innovationsmiljøer. Typisk er de etableret som clustere med ekspertise inden for specialiserede områder. Eksempelvis fintech, healthtech eller kunstig intelligens. Et af de mere hardcore er Futurebox, der holder til hos DTU Science Park i Lyngby.

Det skal forstås på den måde, at forudsætningen for at både at deltage i fællesskabet her og deltage i den årlige Tech Challenge-konkurrence er, at der skal være knyttet et fysisk produkt til innovationen. Et stykke software eller en app er altså ikke nok. Formelt set er Futurebox ejet af DTU, men i praksis er der tale om en 100 pct. privat virksomhed, der opererer på kommercielle vilkår.

Se også:  Denne minirobot skal svømme ind i kroppen med medicin

”Tech Challenge afvikler vi nu for sjette gang, mens selve Futurebox blev etableret i maj måned 2018. Anledningen var, at vi kunne mærke, der var behov for at skabe et egentligt fællesskab for de nystartede teknologivirksomheder, der jo typisk bokser med mange af de samme udfordringer i hverdagen og derfor kan have stor glæde af at sparre med hinanden”, fortæller Camilla Gilbro, der er leder af Tech Challenge-programmet. Hvert år udvælges 20 opstartsvirksomheder, som deltager i et forløb, der kører fra august til december, og efter en kvalifikationsrunde kårer en jury bestående af folk fra techbranchen og investorer vindervirksomheden, der modtager en pris på 500.000 kroner.

Lang tid fra idé til marked

”Det er Futurebox, der udvælger juryen, men vi blander os overhovedet ikke i selve kåringen”, siger Camilla Gilbro og fortæller videre, at de deltagende virksomheder hen over forløbet evalueres på en række områder omkring deres produkt. Belønningen er røde, gule eller grønne smileys, og det siger sig selv, at for at have en chance for at blive udvalgt til finalen, skal der være grønne smileys over hele linjen.

Se også:  Moores lov lever forbavsende godt

Sidste års vinder var i øvrigt MiWire, der har opfundet en kombineret router, modem og antenne til internet via mobilnetværket. Ud over at der skal være tale om et hardwareprodukt, er eneste anden betingelse for at deltage, at virksomheden har et dansk CVR-nummer.

På den årlige investor pitch, er det investorerne, der gør sig lækre over for de start op-virksomheder, der hører under DTU Science og Futurebox. Interessen for at lytte på var stor.

”De virksomheder, der deltager i Futurebox, spænder vidt, men over årene har vi haft en hel del virksomheder inden for medtech, farmatech, automatisering og robotindustrien. De opererer typisk inden for deeptech, der tager udspring i stærke forskningsevner, disruptive løsninger og avancerede industrielle teknologier, hvilket betyder, at det er virksomheder med en lang tidshorisont, inden de er klar til at gå på markedet.

TAGS
DTU
Futurebox
innovation
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S