Her kommer den nye lydbølge

Her kommer den nye lydbølge

Share

Den trådløse lyd har sejret, og vi har fået direkte adgang til millioner af musiknumre. Men den første trådløse lydbølge er skyllet i strand. Nu kommer den anden, og den handler om højere lydkvalitet. Det markerer vi med en helt ny sektion: High Fidelity

Nu introducerer Datatid TechLife en helt ny sektion, High Fidelity, hvor vi forstærker vores fokus på at udpege de bedste lydprodukter på markedet, fortæller om de fedeste nyheder, og hvor vi i de kommende numre giver dig masser af tips og gode råd til, hvordan du opnår endnu større lydoplevelser derhjemme og på farten.

Tidspunktet er ikke tilfældigt valgt. Den trådløse lyd har sejret, og samtidig har vi fået adgang til millioner og atter millioner af fede musiknumre fra nettets streamingtjenester. Men det er ikke nyt længere. Vi er ikke længere imponerede over at kunne høre musik, når vi vil, og hvor vi vil. Den første trådløse lydbølge er skyllet i land. Nu kommer den anden, og det handler om kvalitet: Det skal ikke bare kunne lade sig gøre; det skal også lyde ordentligt.

Se også:  Top 10: Her er de bedste hovedtelefoner

Det er årsagen til, at vi har valgt det næsten ophøjede begreb High Fidelity til den nye sektion. Indtil computeren gjorde sit indtog omkring 1990 var det enhver drengs og mands drøm at eje et stereoanlæg, der gengav musikken så tæt på den virkelige lydoplevelse som muligt. Musikgengivelsen skulle have høj troværdighed, high fidelity. Men pludselig svandt interessen for den raffinerede lydoplevelse. Pc’erne kom buldrende og siden computerspillene, internet og mp3-afspillerne. Og musikken: Den skulle uden hensyn til dynamik, perspektiv og forvrængning komprimeres, så man kunne lægge 1000 numre på et knappe-nålshoved. Flot lyd var med ét blevet noget, som var gammeldags, langsomt og kedeligt. Godt nok var godt nok.

Tidal er en af de musiktjenester, der tilbyder den såkaldte lossless-lyd, hvor gengivelsen kan sammenlignes med cd-kvalitet.

Tidal er en af de musiktjenester, der tilbyder den såkaldte lossless-lyd, hvor gengivelsen kan sammenlignes med cd-kvalitet.

Del denne