Home » Test » Her finder du dit første smarte tv
Her finder du dit første smarte tv

Her finder du dit første smarte tv

Share

De smarte fladskærms-tv’er med apps til spil, film, ekstra udsendelser og meget andet godt begynder at dominere hylderne i butikkerne. Her tester vi den nye tv-type med nyheder fra de største og bedste leverandører. Så er du klar til at vælge dit første smart-tv

Barneskoene er trådt. Smart-tv er ikke længere en overraskende nyhed. Den nye tv-type med apps til for eksempel spil, film og ekstra tv-oplevelser begynder at dominere hylderne i butikkerne, og nu kan du roligt gøre dig klar til at vælge dit første smart-tv, for udvalget er stort, og begynderfejlene er ved at være fjernet.

Et smart-tv er teknisk set et fjernsyn, der kan kobles på internettet, og som kan vise meget mere end blot tv-udsendelser og film fra videoafspilleren. Funktionsmæssigt kan det nærmest sammenlignes med en forvokset tabletcomputer, for du styrer de nye funktioner via ikoner, som blandt andet aktiverer apps.

Se også:  Nu kan du lytte til Apple Music på Samsung-tv'er

Smart-tv’et giver dig adgang til praktiske apps som vejrudsigten, nyheder, søgning, delvis internetsurf, Facebook osv. plus selvfølgelig også spil. Dertil kommer muligheden for at leje film direkte fra fjernbetjeningen, for at se ekstra, netbaserede tv-kanaler. Det kan være specialiserede kanaler inden for eksempelvis sport. Alt dette betyder, at du ikke længere kan nøjes med at vælge tv ud fra billedkvalitet og design, men også skal tage med i betragtning, hvilke apps og ekstra indhold tv’et byder på.

Alt dette indebærer, at ”indmaden” i et tv begynder at ligne elektronikken i en computer. Så bliv ikke overrasket, hvis der står ”dual core” på kabinettet. Den er god nok: Der er en computerprocessor i tv’et.

[pt id=’2024692′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Smart-tv’et er en underholdningscentral som kan meget mere end at vise tv og video.”‘]

Smart-tv’et er en underholdningscentral, som kan meget mere end at vise tv og video.

Stream film fra dit eget lager

Mange smart-tv’er tillader også, at du streamer film, billeder og musik fra en netværksdisk (NAS). Så hvis du har et digitalt filmlager liggende på en harddisk, behøver du ikke tilslutte computeren til tv’et for at se det.

Nogle smart-tv’er har indbygget webkamera – eller mulighed for tilslutning af det – som i kombination med en Skype-app giver mulighed for videotelefoni i stort format. Og langt de fleste tv giver mulighed for at tilslutte en lille USB-harddisk, som du kan optage udsendelser på. Det hele styres med tv’ets programguide på skærmen. Men du behøver ikke sidde og klikke på den fjernbetjening, som altid bliver væk. For smart-tv kan stort set altid fjernbetjenes med en smartphone eller en tabletcomputer. Du skal blot hente den app, som passer til det konkrete tv ned på din mobile enhed.

Læs testene her:

Panasonic TX-P50GT50Y

LG 47LM670T
Philips 40PFL7007T
Samsung UE46ES8005U
Sony KDL-HX855
Toshiba 40RL953


TAGS
Smart TV

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S