Home » 3D-printer » Her er verdens første totalt 3D-printede cykel
Her er verdens første totalt 3D-printede cykel

Her er verdens første totalt 3D-printede cykel

Share

Denne cykel er ikke bare 3D-printet. Her er hele stellet 3D-printet i ét sammenhængende stykke. Superstrata Terra stammer fra et californisk firma

3D-print bliver og mere en produktionsmetode med praktiske og økonomiske perspektiver i den store skala. Det er det californisk firma Arevo bevis på. Hidtil har selskabet specialiseret sig i kompositmaterialer og 3D-print og primært leveret produkter af kulfiber til rumfartøjer. Men for nylig er virksomheden for alvor kommet ned på jorden. I samarbejde med cykelbrandet Superstrata har man udviklet en banebrydende cykel: Superstrata Terra er navnet på verdens første skræddersyede el-cykel med et stel, der er 3D-printet i ét stykke.

Vi er vant til, at et cykelstel består af en halv snes dele, der er svejset, limet og boltet sammen. Men med Superstrata er sagen en helt anden: Cyklens ramme er fremstillet ud i ét uden nogen samlinger overhovedet. Materialet er termoplastisk kulfiberkomposit.

Med eller uden motor

Det tager op til 10 timer at printe et cykelstel, og firmaet tilbyder at levere op til 250.000 unikke steltyper. Cyklen kan nemlig tilpasses kundens individuelle behov. Kunden sender sine mål, og så producerer Superstrata en skræddersyet cykel.

Man kan som udgangspunkt vælge mellem to hovedtyper: Superstrata Terra er en model med rugbrødsmotor, der – afhængigt af kunden mål – vejer 1,3 kilo; mens Superstrata Ion er en elektrisk cykel med en baghjulstrukket motor på 250 W og en vægt på 10,1 kilo. Rækkevidden pr. opladning er anslået til imponerende 100 kilometer, og en opladning varer cirka to timer.

Det umiddelbart mest iøjnefaldende ved Superstrata er sadelpinden. Vi er vant til, at sadelpinden fortsætter ned til kranken. Det gør den ikke på Superstrata. Derfor er der et stort tomrum, og det betyder, at man kan tage cyklen over skulderen, hvis man har lyst til det.

Bill Stephens har designet Superstrata-cyklerne, og han var oprindelig skeptisk over for tanken om 3D-print:

”Det var mit indtryk, at 3D-print var forholdt prototyper, men Greg Lemond (der har vundet Tour de France tre gange, red.) gjorde mig opmærksom på, at Arevo griber sagen helt anderledes an. Arevo arbejder med lange, kontinuerlige fibre. Denne fremgangsmåde er ideel til produktionsformål, ikke kun til prototyper.”

Superstrada-cyklerne er endnu ikke kommet til Danmark, men i USA begynder priserne på 2799 dollar for Terra-modellen og 3999 dollar for Ion.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S