Home » Bærbar computer » Test: Her er skærmløsningen godt tænkt
Test: Her er skærmløsningen godt tænkt

Test: Her er skærmløsningen godt tænkt

Share

Kombinationen af en smart skærmløsning og høj ydelse gør Acer Aspire R13 ret attraktiv

Acer Aspire R13 var med i opløbet som testens vinder – og det på trods af, at den ikke er helt ny på markedet. I vores målinger var den imidlertid den hurtigste, og i praktisk brug opleves den også ganske rap til alle opgaver. Kombinationen af Intel Core i7-processor, 8 GB hukommelse og 256 GB harddisk af ssd-typen sikrer tilpas høj hastighed i alle væsentlige opgaver – uanset om du arbejder med billeder eller med mange programmer på samme tid.

Aspire R13 er ikke kun kvik, den er også speciel. Skærmen er lidt mindre end underdelen med tastaturet – den hænger nemlig i to punkter i et hængsel. Det betyder, at du kan vippe den op og derefter vippe og justere skærmen i præcist den vinkel, der passer dig bedst. Det er ergonomi på et højt plan. Det er bestemt ikke en gimmick, men til almindeligt brug foretrak vi nu at placere skærmen helt normalt bag tastaturet.

Se også:  Er en Chromebook et godt alternativ til en Windows-bærbar?

Du kan lægge skærmen ned, vende den rundt, bruge den på hovedet, og hvad du ellers kan finde på – den er en ren kamæleon og ikke dårlig i nogen af positionerne. Særlig fint er det, at skærmen kan lægges ned over tastaturet og ikke på bagsiden, som man ellers ser det. Så du kommer ikke til at ramme tasterne, når du bruger pc’en i tablet-mode. Ret godt tænkt!

Løsningen med den hængslede skærm er smart, men designmæssigt ikke så lækkert udført som på Lenovos Yoga. De to minder meget om hinanden i funktion og ydelse, og der er reelt meget lille forskel i oplevelsen af hastighed på de to. Acer er en bagatel lettere og kun en smule større end Lenovo, så det er en smagssag, hvilken du vælger.

Falder valget på Acer, får du indbygget Dolby-lydsystem, som dog bedst kommer til udtryk, når du lytter gennem hovedtelefoner. De indbyggede højttalere fungerer fint, men har ikke den power, en god film fortjener.

Se også:  Kompakt og kompromisløs: Huaweis lette bærbar har det hele

Taber lidt på tastaturet
Til dagligt vil du nyde den præcise trackpad og muligheden for også at bruge touchskærmen. Tastaturet er godkendt, men dog en klasse under Lenovos. Hos Acer glider du mere på tasterne, og kvalitetsfølelsen i fingerspidserne er ikke helt på samme niveau. Desuden kan du få en lidt bedre håndstilling hos Lenovo end hos Acer.

Skærmen står med dybe farver, men ikke med den brillans, som du ser hos for eksempel testens HP. Reelt står Acer-skærmen mere korrekt – en fordel, når der for eksempel skal billedbehandles – men billedet er knap så imponerende, når der ses film.

Acer R13 er en attraktiv bærbar, der allerede har høstet mange priser, og det kan vi bakke op med en klar anbefaling!

Hængslet
Skærmen kan placeres frit takket være det særlige hængsels-ophæng.

Korrekt
Skærmen har en lidt dæmpet, men ret korrekt farvegengivelse.

Præcis
Skærmen kan betjenes præcist med den fine trackpad.


Acer Aspire R13
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Resume

Pris: 7528 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
Acer Aspire R13
Bærbar
Bærbar computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S