Home » TV » Her er Philips nye top-tv – B&W-højttalere, multirums-lyd og kunstig intelligens
Her er Philips nye top-tv – B&W-højttalere, multirums-lyd og kunstig intelligens

Her er Philips nye top-tv – B&W-højttalere, multirums-lyd og kunstig intelligens

Share

Det nye Philips OLED+935 har fået hele armen til såvel billede som lyd. En ny AI-chip gør optimeringen af billedet bedre, mens B&W-højttalere og ny multirumsfunktion løfter lydoplevelsen

Philips har endelig sluppet årets topmodel indenfor OLED-tv’er afsted. Her er der gjort endnu mere ud af den intelligente billedoptimering man så på forgængerne.

På OLED+935 tilføjes en ekstra AI-chip til 4. generation af processoren P5.

Den ekstra processorkraft bruges til at tilføje nye funktioner.

AI-funktionen analyserer bl.a. millioner af TV-klip, som Philips TV’s udviklere har samlet i en unik database bygget op over de seneste 30 år.

AI-softwaren nøjes ikke med at forbedre de fem elementer, som indgår i billedkvalitet (kilde, farve, kontrast, bevægelse og skarphed), men sørger også for en bedre balance mellem de fem. Og dét giver et TV-billede, som er meget mere realistisk og naturligt og dermed distancerer sig positivt fra et normalt TV-billede.

AI-systemet arbejder bl.a. med nyhederne AI Machine Learn Sharpness, et forbedret AI Smart Bit Enhancement-system og en forbedret udgave af funktionen Perfect Natural Reality (PNR).

Nyheden Intelligent Dual Engine tilfører ekstra processorkraft til en unik non-burn in-teknik: Ved at overvåge 32.400 zoner i billedet finder den eksempelvis logoer fra TV-stationer og ændrer lysstyrken, så det ikke brænder fast. Vel at mærke uden at lysstyrken ændres andre steder i billedet.

Løsningen fjerner ifølge Philips risikoen for fastbrænding i 95% af tilfældene, hvor der bruges foto, logoer eller gaming-indhold.

OLED+935 fortsætter traditionen fra Philips TV ved at være ét af de få TV, som understøtter alle de fire førende HDR-formater. Ovenikøbet sørger den nye P5 AI+ processor for, at HDR forbedres.

Se også:  Philips nye OLED+935 [TEST]: En totaloplevelse af lyd, lys og billeder

Det dækker over HLG, HDR10 og HDR10+ kilder, samt Dolby Vision encoded dynamic HDR-indhold; hér anvendes Dolby Bright mode.

Stor lyd

Philips TV er det første topmærke inden for TV, som har indbygget DTS Play-Fi, som gør det muligt at bruge TV’et sammen med multirumshøjtalere.

OLED+ 935 byder desuden på Dolby Atmos Elevation-drivers og Bowers & Wilkins’ centrale Tweeter-on-Top; alle fordelt på separate højtalere. Skærmen er med en metalarm fæstnet til foden, der rummer lydsystemet med den karakteristiske tweeter pegende fremad i top. TV’et kan også hænges op på væggen.

Som det er tilfældet med B&Ws topmodeller i højtalere, så frakobler Tweeter-on-Top tweeteren fra de større drivere og sikrer dermed, at kabinettet ikke skaber svingninger.

Det stive kabinet er af glasfiberforstærket ABS, som er yderligere styrket af ribbesektioner for at forhindre uønsket resonans. Og kabinettet er sat fast ved hjælp af en stiv metalplade for yderligere at forbedre ydeevnen.

OLED+935 har ti drivere i en 3.1.2-opsætning, inklusiv tre 19 mm titanium-dome tweeters, som rækker fremad i midten og de to sider. Alle tre diskanthøjtalere giver høj ydevene ved at de i Tweeter-on-Top er monteret i et stift, kromkabinet – og sammen med centerdriveren giver de en helt ny centerkanal.

Philips OLED+935.

Philips OLED+935.

Tweeter-grillens åbne, akustiske design kendes fra Bowers & Wilkins legendariske 800 Series Diamond.

Diskanthøjtalerne suppleres af fire 50 mm centerdrivere: to i midten og en i hver side. OLED+935 har også 50 mm opadrettet Dolby Atmos Elevation-tvillingeenheder monteret på toppen af kabinettet for at give ekstra god lyd til film, spil og sport.

Se også:  OLED-tv'er [STORTEST]: Store tv-skærme til storslåede sejre

Bassen fylder rummet takket være en ny 100 x 65 mm subwoofer, som er placeret på bagsiden af kabinettet og benytter Flowport-teknologien, som er udviklet af Bowers & Wilkins til firmaets vigtigste højtalere.

Og kræver lytteren eller rummet det, kan der sættes mere skub i subwooferen.

OLED+935 vil automatisk genkende Dolby Atmos-indhold, så resultatet er optimalt. Indhold uden Dolby Atmos får også et pift ved at benytte funktionen Movie.

Ambilight på alle sider

TV’et har et ultratyndt chassis, kantløs ramme og metalfinish i høj kvalitet.

Beklædning på forsiden af højtalerkabinettet er særligt udvalgt stof fra danske Kvadrat, som lader lyden passere uhindret, og en helt ny metal micromesh-konstruktion er brugt på den øverste side af kabinettet, så Dolby Atmos-effekten yderligere forstærkes.

Topmodellen har også fået en ny fjernbetjening med elegante, baggrundsbelyste taster. Samt metalfinish, suppleret med bæredygtigt læder fra skotske Muirhead på siderne og bagsiden.

Philips’ unikke baggrundsbelysningen Ambilight er på alle fire sider, så den i kombination med det flotte TV-billede og den ultratynde ramme skaber en forrygende seeroplevelse, når farver, der matcher skærmens, kastes op på bagvæggen. Philips TV har også tilføjet en ny wellness-funktion til Ambilight, hvor solopgangseffekten er suppleret med en dvaletilstand.

OLED+935 kører Android TV version 9 (Pie) med en lang liste af apps, som kører hurtigt takket være en intern hukommelse på 3 GB. Brugervenligheden har også fået et løft via en ny, mere intuitiv grænseflade – og der er indbygget Google Assistant, ligesom det fungerer med Alexa.

Den vejledende pris på Philips OLED+935 65” er 26.999 kroner, mens 55” koster 20.999 kroner og 48” koster 17.999 kroner.


TAGS
OLED-tv
Philips

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S