Home » Mobiltelefon » Her er OnePlus’ nye magiske mobil
Her er OnePlus’ nye magiske mobil

Her er OnePlus’ nye magiske mobil

Share

Kameraet forsvinder, når du ikke bruger det på den nye OnePlus Concept One, som netop er blevet fremvist

Irriterer den store kamerabule på bagsiden af mobilen dig? Så har OnePlus nu løsningen.

Med Concept One har de skabt den første smartphone med usynligt kamera. De første smådetaljer blev afsløret i fredags, men nu er mobilen officielt fremvist for offentligheden. Det skete ved den igangværende CES-messe i går aftes.

Organisk glas

Telefonen er resultatet af et samarbejde med McLaren, den den første smartphone der benytter elektrokromisk glas til at skabe et usynligt kamera.

Glasset bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart på et splitsekund.

Dette gør, at bagsiden af telefonen er fuldkommen ren og uspoleret, når kameraet ikke er i brug. Glasset giver også en praktisk fordel, idet det fungerer som et såkaldt pol-filter, der gør det nemmere at tage skarpe, detaljerige billeder i skarpt lys.

Se også:  Flere taber mobilen i hovedet - mobilrelaterede hovedskader er stigende

Brugen af elektrokromisk glas er inspireret af McLarens 720S luksus-sportsbil, hvor taget kan ændre toning, så mindre lys falder ind. Derudover blander OnePlus Concept One også både glas og læder, som er holdt i den ikoniske McLaren papaya orange – en hyldest til McLarens rige motorsportshistorie og den nuværende McLaren Formel 1-bil.

Første gang i en smartphone

Selvom elektrokromisk glas allerede er blevet brugt i biler og i fly i begrænset omfang, så er det ekstraordinært arbejde fra OnePlus’ R&D-hold, der har resulteret i, at teknologien nu for første gang finder vej til en smartphone med OnePlus Concept One.

En af de største udfordringer var, at glasset skulle være exceptionelt tyndt og let, uden at det blev skrøbeligt. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem. I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones.

Se også:  Dissektion: Hvad er der indeni Samsung Galaxy Note10+?

Det usynlige kamera i OnePlus Concept One er blevet testet omhyggeligt for at give den hurtigste og bedst mulige oplevelse. Som resultat tager det blot 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt, hvilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid. På tværs af industrien, er det det hurtigste skifte – og endda med et minimalt strømforbrug. OnePlus har brugt næsten otte måneder på at teste mere end 100 forskellige indstillinger før den bedste løsning blev fundet.

Som navnet antyder er Concept One en konceptmobil og derfor ikke på vej på markedet i nærmeste fremtid. Men det skulle undre os, hvis ikke vi kommer til at se en mobil, der gør brug af det usynlige kamera i løbet af året.


TAGS
OnePlus
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S