Home » Kamera » Her er Nikons nye topkamera
Her er Nikons nye topkamera

Her er Nikons nye topkamera

Share

D5 er den nye konge i Nikons kamera-sortiment. Et højtydende DSLR-kamera med topavanceret autofokus-system, 4K i fuld kvalitet samt evnen til at skyde brugbare billeder, selv når der er så bælgmørkt, at du ikke kan se hånd for dig.  

Det nye Nikon D5 er forsynet med en splinterny CMOS-billedsensor i FX-format på 20,8 megapixel, som sammen med RGB-lysmålingssensoren på 180.000 pixels ultra skal sikre præcis motivregistrering og velbelyste billeder. Toneovergangene er blevet blødere og mere præcise end på forgængeren, og den nye EXPEED 5-billedbehandlingsenhed skal garantere en hidtil uset billedkvalitet inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet.

Kameraet byder også på et nyudviklet AF-system, der leverer 153 punkter samt 99 sensorer af korstypen. En AF-følsomhed på helt ned til -4 EV (ISO 100, 20 °C) skal sikre fremragende billeder, selv under dårlige lysforhold. Motiver i periferien registreres også mere præcist, mens mulighederne for optagelse i højformat er blevet væsentligt forbedret. En ny AF-ASIC-enhed sørger for, at AF-systemet altid tildeles maksimale ressourcer.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

Man kan fotografere med en hastighed på op til 12 bps med AE/AF-tracking og op til 14 bps med hævet spejl. AF-tracking og overblikket i søgeren ved optagelse af motiver i hurtig og uforudsigelig bevægelse skal også være forbedret betydeligt.

Med et ISO-følsomhedsområde der strækker sig lige fra ISO 100 til 102.400 og kan udvides til ISO 3.280.000-ækvivalent med indstillingen Høj 5, er det kun fantasien, der sætter grænserne. Inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet kan man regne med renere billeder end nogensinde før. Takket være den største udvidede ISO-følsomhed et Nikon-kamera nogensinde har budt på, er det sågar muligt at forevige motiver, der ikke kan ses med det blotte øje.

Se også:  Nikon Z6 II [TEST]: Forrygende full frame

Der kan optages 4K-videoer (3.840 x 2.160 pixels) ved 30p/25p/24p med det fulde antal pixels, så du får optimal billedkvalitet, og der kan optages video i fuld HD (1080p) ved op til 50p/60p i flere forskellige formater.

Kameraet byder desuden nye dobbelte XQD-kortpladser, en ny USB 3.0-port til højhastighedsoverførsel af store mængder data og op til fire gange hurtigere trådløs forbindelse samt to gange hurtigere Ethernet-forbindelse.

Nikon D5 forventes i butikkerne til foråret, og sælges til en vejledende pris på 54.695 kroner.


TAGS
DSLR
nikon
spejlreflekskamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S