Her er Nikons nye topkamera

Her er Nikons nye topkamera

Share

D5 er den nye konge i Nikons kamera-sortiment. Et højtydende DSLR-kamera med topavanceret autofokus-system, 4K i fuld kvalitet samt evnen til at skyde brugbare billeder, selv når der er så bælgmørkt, at du ikke kan se hånd for dig.  

Det nye Nikon D5 er forsynet med en splinterny CMOS-billedsensor i FX-format på 20,8 megapixel, som sammen med RGB-lysmålingssensoren på 180.000 pixels ultra skal sikre præcis motivregistrering og velbelyste billeder. Toneovergangene er blevet blødere og mere præcise end på forgængeren, og den nye EXPEED 5-billedbehandlingsenhed skal garantere en hidtil uset billedkvalitet inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet.

Kameraet byder også på et nyudviklet AF-system, der leverer 153 punkter samt 99 sensorer af korstypen. En AF-følsomhed på helt ned til -4 EV (ISO 100, 20 °C) skal sikre fremragende billeder, selv under dårlige lysforhold. Motiver i periferien registreres også mere præcist, mens mulighederne for optagelse i højformat er blevet væsentligt forbedret. En ny AF-ASIC-enhed sørger for, at AF-systemet altid tildeles maksimale ressourcer.

Se også:  Nyt Nikon-kamera til den krævende fotograf

Man kan fotografere med en hastighed på op til 12 bps med AE/AF-tracking og op til 14 bps med hævet spejl. AF-tracking og overblikket i søgeren ved optagelse af motiver i hurtig og uforudsigelig bevægelse skal også være forbedret betydeligt.

Del denne