Home » Internet » Her er julens største internetfælder
Her er julens største internetfælder

Her er julens største internetfælder

Share

Julen er en højtid, som de fleste glæder sig til, inklusiv it-svindlerne. Det er derfor den tid på året, hvor utallige personer bliver frarøvet penge verden over. IT-sikkerhedsekspert kortlægger de største svindelnumre og giver tips til, hvordan du kan få en sikker jul på nettet

Falske webshops

Flere og flere danskere køber julegaver på nettet, hvilket giver en forklaring på det stigende antal falske webshops, vi ser op til jul. For at spotte de falske webshops er det en god idé at starte med at kigge efter virksomhedens kontaktoplysninger. Finder du ikke adresser, telefonnumre eller et CVR-nummer, er det ofte et tegn på fup. Du kan kontrollere CVR-nummeret på cvr.dk for at være sikker på, at der ikke står svindlere bag webshoppen.

Vær ekstra opmærksom på mærkevarer, der bliver solgt til meget lave priser. Ofte er der tale om tøjmærker, solbriller og elektronisk udstyr. En god idé er at tjekke webshoppen på enten Pricerunner.dk eller Trustpilot.dk. Hvis der tilbydes rabatter på op til 70 procent på mærkevarer, er det ofte for godt til at være sandt, siger Janus R. Nielsen fra it-virksomheden www.anytech365.com

Se også:  Pas på falske mails fra Sundhedsstyrelsen

Jule-Phishing

Phishing er udbredt som aldrig før i tiden op til jul, og svindlernes kreativitet fejler ikke noget. Phishing er en metode, der går ud på at lokke fortrolige oplysninger ud af dig, så svindlerne kan få adgang til bankkonti og passwords og dermed stjæle dine penge.

I december måned skal du være ekstra opmærksom på falske mails fra personer, der udgiver sig for at være kendte organisationer. Svindlerne vil bl.a. bede om penge til gode formål, lokke dig ind på en falsk internetside eller fortælle at du har vundet penge i et julelotteri, hvor de beder dig om at bekræfte dine oplysninger. IT-ekspert Janus R. Nielsen anbefaler, at man omgående sletter disse mails eller tager direkte kontakt til den pågældende organisation.

Facebook-Fup

Ligesom det stigende antal falske webshops, ser vi også et stigende antal falske profiler på Facebook. Svindlerne bag de falske profiler sender venneanmodninger rundt i håb om at blive venner med dig på Facebook og dermed få fingre i dine personlige oplysninger og i sidste ende dine penge.

Se også:  Coronasvindel er steget med 667 procent

Vær forsigtig med at acceptere anmodninger fra personer, du ikke helt ved, hvem er, advarer Janus R. Nielsen. Hvis en svindler har held med at få din venneaccept og derefter får dig til at installere en falsk applikation, kan vedkommende sende links, mails og apps ud til alle dine kontakter. Du skal også være kritisk med hvilke links, du klikker på og hvilke apps du installerer, også selvom de er slået op på din vens væg. Hvis du mener, at du har spottet en svindler, så er det en god idé at anmelde den falske profil til Facebook, så den kan blive blokeret.

It-svindlerne er kreative, når det gælder internetfælder op til jul. Janus R. Nielsen og AnyTech365 tilbyder i den forbindelse gratis råd og vejledning til alle, der har spørgsmål til de mange internetfælder, der kan indtræffe i december måned.


TAGS
internetsvindel
jul
phisphing

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S